El BEI i l’ICO subscriuen amb Iberdrola un finançament verd per a la major planta solar fotovoltaica en construcció a Europa

334

Actualitat Diària

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) finançaran el desenvolupament de la planta solar fotovoltaica Núñez de Balboa, que Iberdrola construeix en aquests moments a Extremadura. La instal·lació ocupa una superfície pròxima a les 1.000 hectàrees i comptarà amb una potència total de 500 megavats (MW), la qual cosa la converteix en la major planta fotovoltaica en construcció d’Europa. Podrà subministrar energia neta a 250.000 persones, quantitat superior a la població de les ciutats de Càceres i Badajoz, i evitarà l’emissió a l’atmosfera de 215.000 tones de CO2 a l’any.

Aquest acord de finançament verd ha estat subscrit a Madrid per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, el president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, i el president d’Iberdrola, Ignacio Galán. El banc de la UE facilitarà 145 milions d’euros i l’ICO aportarà fins a 140 milions d’euros per a aquest nou projecte d’energia renovable de la companyia, la inversió total de la qual aconseguirà els 290 milions d’euros.

Núñez de Balboa està situada entre els municipis pacenses de Usagre, Hinojosa de la Vall i Bienvenida. La seva posada en funcionament està prevista per a 2020 i en aquesta fase de construcció donarà ocupació a més de 1.000 persones. El projecte inclou a més el desenvolupament de tota la infraestructura necessària per a portar l’energia produïda a la xarxa de distribució elèctrica.

En l’acte de signatura, la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha assegurat: “Estem molt satisfets de donar suport a un projecte que reforçarà el lideratge espanyol i europeu en la transició cap a una economia de baixes emissions. La nostra participació demostra el fort compromís del BEI amb l’acció a favor del clima. El banc de la UE és el major finançador multilateral de projectes que contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic, donant suport a projectes que, com aquest, redueixen les emissions contaminants al mateix temps que generen creixement econòmic i ocupació”.

Per part seva, el president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, ha declarat que “l’operació signada avui aferma el suport al finançament d’inversions en matèria d’eficiència energètica o que fomentin la producció d’energia a partir de fonts renovables i no contaminants. Aquest finançament s’emmarca dins de l’estratègia global del Grup ICO, en incloure criteris de sostenibilitat en el desenvolupament de la seva activitat”.

El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, ha explicat durant la signatura que “amb aquest nou acord assegurem la nostra inversió en Núñez de Balboa i continuem avançant en l’objectiu de triplicar la nostra capacitat eòlica i solar a Espanya per a l’any 2030”. El finançament subscrit amb el BEI i l’ICO està en línia, a més, “amb l’aposta d’Iberdrola per un model energètic sostenible que permeti la transició cap a una economia baixa en carboni”, segons ha manifestat Galà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací