El 41% dels valencians tenen previst passar les seues vacances a la regió

342

Actualitat Diària

A uns dies perquè comenci la primera operació sortida de l’estiu, el 23% dels valencians no té decidit encara la seva destinació de vacances. És un de les dades més destacades que es desprenen de l’estudi ‘Destinació vacances. Radiografia dels viatges dels espanyols‘, realitzat per Milanuncios que, entre altres qüestions, ha volgut saber el temps amb el qual els valencians decideixen i contracten els seus viatges d’estiu. L’informe revela que un de cada quatre planifica les seves vacances menys d’un mes abans de la data i, dins d’aquest col·lectiu, fins a un 39% no planeja en absolut i prefereix esperar a les ofertes d’última hora, contractant els seus viatges amb una setmana o menys d’antelació. En l’extrem oposat, el 64% preparen els seus viatges d’estiu amb entre un i cinc mesos d’antelació.

En comparació amb altres comunitats, els valencians no són els últims a decidir les seves vacances. Els castellanomantxecs són els que menys planifiquen, ja que el 37% reconeix tancar-les amb menys d’un mes d’antelació. Per contra, els canaris són els més previsors, de fet, sis de cada deu afirmen organitzar els seus dies de descans com a mínim amb tres mesos d’avançament.

La Comunitat Valenciana, l’opció favorita dels manxecs i els propis valencians per a les seves vacances.

La Comunitat Valenciana és la quarta regió que més turisme nacional rep (20%) i també la més recurrent per als seus propis residents, ja que el 41% dels valencians passa les seves vacances allí. També és l’opció més triada per manxecs (49%), madrilenys (34%) i castellanoleoneses (28%).

Quant a les preferències dels valencians per a viatjar, deixant de costat el seu propi territori, Andalusia (38%) i Astúries (20%) són les dues zones més triades. En l’extrem oposat La Rioja (1%) i Extremadura (2%) són les comunitats menys visitades pels valencians.

Durada, època i despesa mitjana dels viatges

Els valencians viatgen una mitjana de quatre vegades a l’any, amb una durada per viatge de 7 dies i una despesa de 360€ per persona. Encara que fan un viatge més, estan tres dies i gairebé 100€ per sota de la mitjana nacional, en la qual s’estableixen tres viatges a l’any, una durada de deu dies per escapada i una despesa mitjana de 490€ per persona. Catalunya i Madrid són les comunitats autònomes en les quals els seus habitants passen més dies de vacances amb una mitjana de 13 i 12 dies respectivament, i també en les quals més es gasten (uns 590€ aproximadament).

Per èpoques, la Comunitat Valenciana està entre les tres comunitats en les quals els seus habitants prefereixen viatjar fora de temporada (56%). En paraules de Marta Machado, portaveu de Milanuncios, “els valencians estan canviant els seus hàbits de vacances i cada vegada més s’observa que la manera de viatjar es diversifica, l’opció triada per a viatjar ja no és sempre l’estiu. Les plataformes actives d’economia col·laborativa ja formen part de l’ús quotidià i estan ajudant molt al fet que es produeixi aquest canvi d’una forma més ràpida. Aquestes permeten trobar opcions d’allotjament en qualsevol data i més econòmics. De fet, els valencians viatgen un 8% més fos de temporada que a l’estiu”.

L’hotel, allotjament estrella per als valencians

L’hotel (64%) encapçala la llista d’allotjaments triats pels valencians per a passar els períodes de vacances, però en aquesta classificació li segueixen la casa rural (38%) i els apartaments o pisos turístics (37%). És curiós no obstant això que el 60% dels madrilenys, principals estiuejants de la Comunitat Valenciana aposten principalment per llogar pisos i apartaments a particulars a la regió, ja que són una opció més econòmica. Tant és així que, segons l’informe de Milanuncios, quatre de cada deu valencians afirmen que contactar directament amb el propietari de l’allotjament a través d’aplicacions i anuncis garanteix un 36% d’estalvi. Altres possibles opcions d’allotjament per als valencians són el càmping, que és triada per un 15% de la població o l’intercanvi d’habitatges (3%), una tendència molt en auge a Europa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací