El 32% dels valencians aprecia oportunitats emprenedores a sis mesos vista, com indica un estudi de l’UJI

588

Actualitat Diària

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec) ha acollit aquest matí l’acte de presentació del Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Comunitat Valenciana. Un informe que recull l’activitat emprenedora a nivell autonòmic tenint en compte valors, percepcions i actituds emprenedores, perfils socioeconòmics i característiques de les activitats emprenedores

Durant l’acte María Gómez del Pozuelo, CEO i Fundadora de Womenalia, la primera xarxa de dones professionals de parla hispana que facilita la visibilitat del talent femení, ha impartit la xerrada «Com emprendre a Espanya sense morir en l’intent … o si », on ha compartit experiències d’èxit i fracàs com a emprenedora i empresària. En un període històric on la innovació i els canvis tecnològics avancen a gran velocitat, María ha destacat la importància de la transformació digital com a oportunitat empresarial, emprenedora i laboral, ressaltant la necessitat de reinvenció constant tant com individus com empreses.

Respecte a l’informe GEM Comunitat Valenciana, les dades presentades per José María Gómez Gras i Ignacio Mira Solves, Director General i Director Tècnic de l’Informe respectivament, llancen cert optimisme front anys anteriors. Tenint en compte els valors, percepcions i actituds emprenedores cal puntualitzar que el 32% de la població aprecia que existeixen oportunitats de negoci a sis mesos vista. Aquest percentatge supera en gairebé 2 punts a l’obtingut en 2017, confirmant que en els últims anys existeix un cert repunt sobre aquesta percepció.

A més, el percentatge de població que compta amb emprenedors en el seu cercle social aconsegueix al 30,5%, a penes mig punt menys que l’obtingut en 2017. Si parlem de la por al fracàs com a inhibidor del procés emprenedor, un 56,5% de la població no ho considera un impediment crític per a iniciar un projecte empresarial.

Si parlem sobre comportament emprenedor, el 55,7% dels valencians es llança a emprendre per l’explotació d’una oportunitat de negoci, mentre que el 44,3% reconeixen la necessitat o altres motius com a impuls principal. Aquestes dades suposen un lleuger increment de l’activitat emprenedora per oportunitat respecte a 2017.

Atès el perfil socioeconòmic, les dades de 2018 mostren unes característiques molt similars a les d’anys anteriors: home en un 58,6% dels casos, edat faig una mitjana de 47,1años, estudis superiors en un 58,4% dels casos i ensenyament obligatori en el 33,3%. El 52,8% dels implicats en alguna fase del procés emprenedor disposa d’alguna mena de formació específica per a emprendre, i entre els quals tenen la intenció d’emprendre a curt termini, el 46,9% també estan en possessió ja d’alguna formació concreta.

Finalment, si tenim en compte les característiques de les activitats emprenedores, el 73,3% de les iniciatives s’orienta al sector serveis (36,3% al consum i 36,7 a serveis a empreses), i la distribució d’iniciatives emprenedores per sectors d’activitat continua sent similar a anys anteriors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací