Economia promociona la Comunitat Valenciana com a destinació d’inversió en un seminari a París

322

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, Maria Dolores Parra, ha inaugurat el seminari ‘La Comunitat Valenciana com a destinació d’inversió d’empreses franceses del sector TIC’.

L’esdeveniment persegueix promocionar la Comunitat Valenciana a París amb l’objectiu d’atraure inversió estrangera directa. “Una inversió -ha explicat Rafa Climent- que permeta la transferència de coneixement, innovació i know-how per a les nostres empreses i una ajuda indiscutible per a afavorir la seua internacionalització”.

En la seua intervenció davant una quinzena d’empreses, el conseller ha destacat la importància d’augmentar els fluxos d’inversió al nostre territori. “La inversió estrangera és fonamental per al creixement de la productivitat del nostre territori i per a la millora de la nostra imatge en l’entorn internacional”, ha indicat.

Aquesta jornada de treball ha sigut organitzada pel Valencian Investment Desk, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, en el marc de la labor proactiva realitzada per a atraure inversions a la Comunitat.

En aquest sentit, Maria Dolores Parra ha explicat que des del Valencian Investment Desk s’ha detectat un “increment de l’interés d’empreses franceses, especialment del sector TIC, per implantar-se en la Comunitat Valenciana. D’ací la celebració d’aquest seminari”.

Idoneïtat per a acollir projectes TIC

El sector TIC, en constant creixement, troba en la Comunitat Valenciana el lloc adequat per al desenvolupament de la seua activitat en comptar amb universitats de primer nivell i un capital humà altament qualificat. A més, la Comunitat compta amb infraestructures adequades per al seu emplaçament.

Un altre dels factors clau és l’esforç de totes les administracions per convertir la Comunitat en un centre tecnològic de primer nivell, així com l’existència d’entorns estratègics per al desenvolupament de la seua activitat, com la Marina de València, Districte Digital o els Parcs Tecnològics (Elx), entre altres.

Programa de treball

Maria Dolores Parra ha sigut l’encarregada d’enumerar els avantatges com a destinació d’inversió, amb un esment a les infraestructures, sistema universitari, ubicacions i els incentius i ajudes que ofereix el Govern valencià.

La directora de l’Institut Tecnològic d’Informàtica, Laura Olcina, ha desgranat les oportunitats per a les empreses TIC posant l’accent en l’ecosistema amb el qual compten les empreses del sector en la Comunitat. També ha participat el Conseller Econòmic i Comercial d’Espanya a París, Javier Burgos Belascoain, que ha centrat la seua intervenció en els requisits per a la creació i fiscalitat de les empreses estrangeres a Espanya.

Les empreses assistents han conegut, així mateix, el cas d’èxit de l’empresa francesa L’Addition, que ha desenvolupat el programari per a IPAD nº1 a França per al sector hostaleria i que es va implantar en la Comunitat Valenciana en 2018.

Al final de la presentació se celebren encontres amb tècnics del Valencian Investment Desk per a atendre a totes les empreses interessades a invertir en la Comunitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací