Dos persones detingudes per falsificar i comercialitzar obres de Sorolla, Pinazo, Benlliure i Porcar

405

Actualitat Diària

El Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia de la Generalitat ha detingut a dues persones per falsificar i comercialitzar a través d’internet amb obres falses per un import de sortida de 70.000 euros. Entre les obres també s’ha intervingut un panell de taulells protegits de principis del segle XX.

La majoria de les obres falsificades, 18 en total, són d’autors valencians com Sorolla, Pinazo, Benlliure o Porcar i dels autors aragonès i andalús, respectivament, Pradilla Ortiz i Luque de Soria. La policia ha comptat amb la col·laboració de persones qualificades i titulars dels drets de propietat intel·lectual per a avaluar les obres.

El propietari d’aquestes obres va falsificar algunes imitant l’estil i signatura dels artistes falsificats, segons va indicar en la seva declaració. L’altre detingut s’encarregava de comercialitzar les obres a través d’una aplicació de venda d’objectes de segona mà per Internet a canvi d’un 30% de comissió.

Respecte al panell de taulells segons regula la Llei 16/85, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol i la Llei 04/98, d’11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, “els panells ceràmics exteriors anteriors a l’any 1940” es consideren Bé de Rellevància Local, per la qual cosa una vegada reconegut la seva procedència haurà d’instal·lar-se de nou en el seu lloc d’origen.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací