La Diputació obri la oficina Europe Direct per a obtenir tots els recursos de la UE

969

El Govern Provincial veu reconeguda la seua labor europeista amb aquest nou recurs al servei de tots els ciutadans de Castelló

Actualitat Diària

La Diputación de Castelló ja compta des de avui amb una oficina Europe Direct, que serà una finestra directa de tota la informació a tots els recursos d’Europa.

Amb aquest nou servei atorgat per la UE, el Govern Provincial veu reconeguda la seua labor europeista que s’amplia amb el servei que ja presta aquesta nova instal·lació oficial a tots els ciutadans de la província. L’oficina se situa en l’edifici de Noves Dependències de la Diputació, en l’Avinguda Vall d’Uixó de la capital de la Plana.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha assegurat que “amb aquest nou centre oficial, la Diputació obri les portes d’Europa a tota la societat i teixit empresarial castellonenc, és l’aposta més ambiciosa d’aquest Govern Provincial per acostar Europa a Castelló i Castelló a les oportunitats d’Europa”.

I és que des del passat mes de gener, la Diputació de Castelló acull un dels punts Europe Direct d’Espanya, que el seu objectiu principal se centra a acostar els recursos de la Unió Europea als ciutadans i les empreses de la província.

D’aquesta manera, Europe Direct Castelló es consolida com una finestra única d’accés a tot el que la Unió Europea planteja (convocatòries, legislacions, subvencions, ajudes, etc.) i un servei útil per a donar resposta a les preguntes i consultes sobre la UE de la ciutadania de la província.

Durant els pròxims mesos el centre Europe Direct Castelló desenvoluparà diferents actes dins de la província, com per exemple la celebració del Dia d’Europa amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni, les jornades de finançament o les jornades de Debat Europeu Junior. Europe Direct arriba a la Diputació de Castelló com una subvenció concedida per a dur a terme les activitats en qualitat de Centres d’Informació Europe Direct a Espanya.

La Comissió Europea, després d’avaluar i gestionar un total de 66 propostes presentades en forma de convocatòria, va atorgar a la Diputació de Castelló la funció de dur a terme les accions pertinents d’aquest pla. 36 sol·licituds van ser classificades, sent el centre d’Europe Direct Castelló l’únic nou a adherir-se a aquesta xarxa.

Cal tenir en compte que la creació d’aquesta nova oficina d’informació oficial de la UE acosta la província amb un canal directe de comunicació a tota la informació, la política i la gestió de la Unió Europea.

Beneficiaris, tota la geografia provincial

Un benefici, que tal com ha recordat el vicepresident es traslladarà a tota la geografia provincial, doncs si bé és cert que l’oficina Europa Direct Castelló se situa inicialment en l’edifici de Noves Dependències de la Diputació, el Govern Provincial ampliarà el servei a tots els pobles de Castelló a través dels Centres Cedes de la Diputació, que actuaran com a seus d’interior i també amb la imminent presentació d’un portal web.

“Europe Direct Castelló naix per a no deixar escapar cap oportunitat a aquesta terra i rendibilitzar al màxim cada inversió. Comencem a treballar avui per a estar a l’altura d’aquest gran repte que ens ha encomanat Europa, perquè, sens dubte, est és el millor reconeixement a aquest Govern per la seua labor i aposta per l’europeïsme, i no anem a desaprofitar aquesta oportunitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací