Diputació Provincial finança l’última fase de la reforma del carrer Boqueres d’Almassora

196

L’obra, que suma un pressupost total de 140.025 euros, cedirà més espai a vinanants i incorporar enllumenat i jardineria

Actualitat Diària

L’empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones S.L. ha iniciat l’última fase de reforma del carrer Boqueres amb el trasllat de material per a fins a l’entorn de l’avinguda José Ortiz i el carrer Caritat. Els treballs són finançats per la Diputació Provincial de Castelló amb 140.025 euros dins del Pla 135. Els objectius de la intervenció passen per millorar l’accessibilitat i la seguretat i, a més, dotar de més espai a vianants i incorporar enllumenat i jardineria.

L’actuació completarà l’obra que l’Ajuntament d’Almassora va dur a terme en 2018 i 2019 per a cedir més espai a les voreres per les quals circulen els vianants i obrir la xarxa de carril bici que connecta amb l’eixida cap a Castelló i Borriana. La intervenció que ha arrancat hui afecta a una superfície aproximada de 2.200 metres quadrats i se centra en el costat nord del vial per a posar en valor les condicions d’accessibilitat per als vianants, mobilitat ciclista i de millora de la seguretat, que serà més uniforme en la via.

Les obres, que finalitzaran el mes de maig, van eixir a concurs públic per 150.000 euros. Una vegada adjudicades, la signatura ha repartit un fullet en el veïnat per a informar de les claus de l’actuació, que donarà pas a voreres més àmplies en l’espai reservat entre les voreres actuals i el carril bici, de manera que els vianants siguen protagonistes de la intervenció.

A més, l’Ajuntament d’Almassora aprofitarà les obres per a substituir les antigues conduccions d’aigua potable de fibrociment per altres de polietilé i de major secció, així com el soterrament de diverses instal·lacions aèries existents i la millora del drenatge superficial. El projecte inclou també nous punts d’enllumenat i el trasllat d’alguns dels existents a la nova ubicació per a millorar el seu rendiment i evitar molèsties al veïnat de Boqueres.

Segons indica el fullet que ha repartit l’empresa pel barri, el disseny suposa el desplaçament de dues parades d’autobús a la seua nova ubicació i l’adequació a la normativa d’accessibilitat vigent per a eliminar barreres arquitectòniques. “Després d’una primera intervenció, ara podrem veure el resultat complet de la reforma, que permetrà esmenar problemes d’accessibilitat i millorar la comoditat del veïnat”, segons la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

Així, la intervenció permetrà el pas de persones amb discapacitat, carros de bebé o de la compra tant en l’avinguda com en les interseccions d’aquest vial amb els carrers adjacents, de manera que existisca major uniformitat en aquesta zona molt transitada. En última instància, l’obra finalitzarà amb la incorporació de mobiliari urbà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací