Diputació prepara el dispositiu per a garantir la seguretat durant el desenvolupament de la Mediterranean Epic by Gaes

La prova elit de la BTT mundial que es desenvoluparà entre Orpesa i Castelló del 8 a l'11 de febrer

407

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló prepara un dispositiu especial de prevenció amb 80 efectius entre bombers i voluntaris de Protecció Civil per a garantir la seguretat en el desenvolupament de la Mediterranean Epic by Gaes, la prova elit de la BTT mundial que es desenvoluparà entre Orpesa i Castelló del 8 a l’11 de febrer. Així, el Govern Provincial treballa de la mà de l’organització i els consistoris per a ultimar tots els preparatius d’aquest gran esdeveniment esportiu que mostrarà als 500 participants vinguts de 19 països diferents les virtuts de la província de Castelló com el millor escenari esportiu del mediterrani.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha explicat que “si Castelló és el millor escenari esportiu per a la pràctica de bicicleta tot terreny ho és per les seues particularitats orogràfiques, per la seua riquesa natural, per la qualitat de sendes i camins, però també ho és pels mitjans que destina a garantir la seguretat en el desenvolupament de les proves”.

En aqueix sentit, Martínez ha agraït a ajuntaments i organització, així com al Consorci Provincial de Bombers “tot l’esforç que estan fent per a aportar aquest gran valor que és la seguretat quan parlem de proves de primer nivell desenvolupades en la muntanya, amb glan afluència de participants de l’elit esportiva mundial”.

Cal tenir en compte que el dispositiu previst contempla en principi un total de 40 efectius de bombers, incloent efectius de la Unitat de Rescat de Muntanya. A més, 40 voluntaris de l’Agrupació Provincial de Protecció Civil de la Diputació prestaran el seu servei com a part d’aquest dispositiu.

Una competició BTT de primer nivell mundial

La I Mediterranean Epic by Gaes és un esdeveniment de BTT (ciclisme de muntanya) de primer ordre mundial que es desenvoluparà els pròxims 8, 9, 10 i 11 de febrer en la província de Castelló (concretament dijous, dissabte i diumenge en Oropesa i divendres a Castelló.

La seua importància en l’àmbit internacional d’aquesta disciplina esportiva es correspon amb què pertany a un calendari internacional UCI amb categoria S2 on en 2017 solament figuraven 16 proves a tot el món d’aquest tipus. Fins avui ja han confirmat més de 450 esportistes procedents de 19 països i on estaran capdavanters de nivell mundial i esportistes que van estar en els passats Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Entre els elements a destacar, alguns com que el 87% dels inscrits són de fora de la província de Castelló, amb un impacte turístic benvolgut en 2.290 pernoctaciones i 438.600 euros, unes xifres molt potents tenint en compte que la d’enguany serà la primera edició.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací