La Diputació i el ITC amplien l’eina Solconcer per a impulsar l’us de ceràmica entre els professionals de la construcció

1339

El govern provincial presenta en Cevisama la inclusió de 140 variants de façanes a l’anàlisi comparativa d’aquest programa

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló i l’Institut de Tecnologia Ceràmica han presentat els avanços desenvolupats en l’aplicació Solconcer (Solucions Constructives Ceràmiques) que promou l’ús de la ceràmica provincial com la millor solució constructiva a les diferents necessitats que es puguen plantejar en impulsar un projecte.

El stand provincial en Cevisama ha acollit avui la presentació de les novetats d’aquesta interessant aplicació amb la qual la Diputació aporta al sector una eina útil que fomenta el consum de ceràmica castellonenca. Unes novetats que passen per la inclusió de fins a 140 variants de façanes a l’anàlisi comparativa d’aquest programa.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha posat en valor el recorregut d’aquesta eina “amb la qual seguim impulsant la integració del material ceràmic en l’arquitectura i la construcció, i que en aquest 2018 incorpora noves funcions amb l’avaluació de revestiments ceràmics i alternatius en façanes. És una eina totalment operativa per a obres en entorns urbans, revestiment interior, avui incorporem façanes i ja estem treballant perquè també es puga fer tot tipus de comparacions en la rehabilitació d’habitatge”.

En aqueix sentit, el diputat ha recordat davant representants del sector, regidors, tècnics i empresaris que “l’eina Solconcer permet l’anàlisi de diferents solucions constructives, tant amb materials ceràmics com a alternatius, per a posar en valor l’ús dels materials ceràmics enfront d’un altre tipus de recobriments. Sabíem que teníem el millor material amb les millors prestacions per a multitud de solucions constructives, però ara tenim una eina informàtica que ens ho diu amb paràmetres tècnics i científics, la qual cosa ajuda i facilita a molts prescriptors el seu ús”.

I és que l’objectiu principal d’aquesta avaluació és el de poder seleccionar, sobre la base d’uns criteris d’elecció determinats i sota tres punts de vista diferents (ambiental, econòmic i prestacional), quina solució és la més apropiada entre les possibilitats analitzades.

Per a dur a terme aquesta anàlisi, l’usuari necessita prèviament determinar les característiques o escenaris de les diferents solucions constructives a analitzar.

Inclusió de revestiments de façanes

Aquesta nova fase, ja està disponible online i permet l’avaluació de 10 tipus diferents de revestiment de façanes. Vist el caràcter sectorial de l’eina, la rajola de gres porcelànic (material ceràmic per excel·lència) és considerada imprescindible en la comparativa. A aquest material se li uneixen altres recobriments ceràmics més innovadors i considerats també imprescindibles: les làmines ceràmiques i les plaques ceràmiques alveolars.

Dins de l’eina, l’usuari podrà escollir sempre entre un d’aquests tres materials com a recobriment base en la comparativa, per a poder confrontar-ho amb un de la resta dels materials proposats: rajola ceràmica caravista, pedra natural, morter monocapa, xapes d’acer galvanitzat, panells multicapa d’alumini, panells de fibrociment i panells fenòlics (HPL).

Al costat dels materials de recobriment en l’eina es podran analitzar fins a 5 tipus de façanes diferents. Des de façanes més tradicionals com les de rajola caravista, presents en la construcció des de principis del segle XX i consolidades com una de les tipologies més esteses en les últimes dècades, fins a altres més tecnològiques com les façanes ventilades. O algunes de més recent implantació com les conegudes com a façanes SATE/ETICS (Sistemes d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior). Sense oblidar-nos de tipologies tan conegudes com les façanes aplacades o unes altres com les façanes monocapa.

Amb aquesta selecció de tipologies s’ha pretès aconseguir la major representativitat quant a solucions constructives de façanes presents avui dia en el sector de la construcció espanyol.

Tot açò, juntament amb la resta d’escenaris determinats per l’usuari, fa que l’eina oferisca un total de més de 140 variants diferents de façanes per a l’anàlisi comparativa amb els diferents materials de recobriment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací