Castelló acull la IV Trobada Nacional d’Editorials Independents amb més de 50 autors en la plaça de Les Aules

745

El Govern Provincial impulsa aquest esdeveniment, ‘ENDEI’, que concentra a lectors, editorials i autors de tota Espanya

Actualitat Diària

Castelló acull des de avui a la plaça de Les Aules la IV Trobada Nacional d’Editorials Independents (ENDEI), organitzada per la Diputació, que reforça a la província de Castelló com a seu cultural. Així, el Govern Provincial impulsa aquest esdeveniment cultural que es planteja com una trobada i punt de connexió entre les editorials, els lectors, escriptors i altres professionals que envolten el món del llibre vinguts de tota Espanya per a crear “una trobada única en ple centre de la capital de la Plana”.

Així ho ha posat en valor en la inauguració el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, qui ha destacat que “internacionalitzem aquest esdeveniment per a contribuir amb açò a seguir posicionant a Castelló com el lloc en el qual ocorren les coses bones, també en l’àmbit cultural. Seguim treballant en iniciatives com aquesta que enriqueixen l’oferta cultural de la província, amb la capital al capdavant, i que al mateix temps ens posicionen com a seu cultural a Espanya i en el món”.

Cal tenir en compte que les editorials independents es dirigeixen íntegrament a un públic general, encara que si que hi ha una inclinació cap a la cerca d’un lector més compromès i de “omplir” els buits que deixen en el mercat les grans editorials.

En aqueix sentit, Sales ha posat en valor que “aquesta trobada té alguna cosa únic en tota Europa que és que permet una trobada directa entre editors, autors i il·lustradors, una trobada que permet que cada any nasquen nous títols fruit d’aquestes sinergies tan interessants”.

En la inauguració de l’ENDEI el vicepresident ha estat acompanyat de l’organització representada per Patricia Artero i de Juan Vicente Centelles, de Llibreria Argot de Castelló.

20 editorials, més de 50 autors i 2.500 títols diferents

En ENDEI 2018 participen les següents editorials:
ADRIANA HIDALGO (Cesar Solís), argentina, amb seu a Madrid
ARISTAS MARTÍNEZ (Cisco Bellabestia i Sara Herculano), de Badajoz
LOS LIBROS DEL GATO VERDE (Marina Heredia), de Zaragoza
BABIDI-BU (María Calero i Rafael Navarro), de Sevilla
BORIA (Luis Sánchez), de Múrcia
CAZADOR DE RATAS (Carmen Moreno), de Cadis
CONTRABANDO (Manuel Turégano), de València
COSQUILLAS (Asun Sarrado), de Montsó (Osca)
CUTE KILLA PRESS (Tive Martínez), de Castelló
EDICIONES CANIBAAL (Ximo Rochera), de Madrid
JEKYLL&JILL (Víctor Gomollón), de Saragossa
LA MÁQUINA QUE HACE PING (Cristian Arenós), de Castelló
LA PAJARITA ROJA (Carlos Tosca), de Castelló
LA UÑA ROTA (Mario Pedrazuela), de Segobia
LIBROS DEL INNOMBRABLE (Raúl Herrero), de Zaragoza
PRINCIPIA (Enrique Royuela), de Conca
PUNTO ROJO (Iván Parrilla), de Sevilla
UNARIA (Amelia Díaz), de Castelló
REINO DE CORDELIA (Jesús Egido), de Madrid
BÁLTICA (Katarzyna Olszewska), polonesa establida a Madrid.

A més, gràcies a Acció Cultural Espanyola (AC/I) i el seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants, participaran la Diligencia Llibres (Sergio Escobar), distribuïdora colombiana, Destiempo Llibres (Federico Torres), editorial colombiana i Książkowe Klimaty (Kama Buchalska), editorial polonesa.

ENDEI explicarà també, com convidats especials, amb el Govern d’Aragó i l’Institut polonés de cultura.

A més participaran en ENDEI més de 50 autors, correctors, il·lustradors i traductors provinents de tota Espanya per a reunir-se cara a cara amb editors. En total, seran uns 2.500 títols diferents els que el visitant podrà adquirir en aquesta gran trobada.

Públic infantil i juvenil

Especial atenció hi haurà en aquesta quarta edició de l’ENDEI al públic infantil i juvenil. Després de commemorar-se ahir el Dia Internacional de la Literatura Infantil, la Trobada d’Editorials Independents permetrà al lector accedir a un ampli catàleg de publicacions específicament dirigides a aqueix públic. A més, hi haurà una taula redona que tractarà les noves tendències editorials en aquest tipus de literatura que pateix grans transformacions i que “tan important és en la configuració dels lectors i els ciutadans del futur que són avui els nostres xiquets i joves”, ha assenyalat Sales.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací