La Diputació impulsa l’interior de Castelló amb una inversió de 2,3 milions d’euros per a la millora de cinc carreteres

858

Repoblem treballa amb una actuació històrica en carreteres de l’interior per a convertir-les en ponts de progrés

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló impulsa l’interior de la província de Castelló mitjançant el programa #Repoblem amb una inversió de 2,3 milions d’euros en la millora de cinc carreteres.

El president provincial, Javier Moliner, ha explicat que aquesta actuació històrica en les carreteres de l’interior servirà com “autèntics ponts de progrés i oportunitats”. Moliner ha fet aquestes declaracions després d’una maratoniana jornada de treball que li ha portat a comprovar els treballs realitzats en cadascuna de les actuacions que el Govern Provincial està duent a terme a l’interior de Castelló i les millores que en seguretat vial suposen aquestes actuacions per a veïns que es traslladen diàriament i per als potencials turistes.

El Govern Provincial realitza així una ambiciosa actuació conjunta en cinc vials, executant una inversió de 2,3 milions d’euros en la millora d’un total de 20 quilòmetres de carreteres de zones amb el risc d’aïllament a l’interior. Aquesta actuació, en qualsevol cas, suposa un benefici evident tant per als veïns de l’interior en els seus trasllats diaris, com en l’accés de potencials turistes a aquestes zones de l’interior de la província.

Javier Moliner ha assegurat que “som conscients que qualsevol mesura que cerque recuperar població en les terres d’interior ha de passar necessàriament per la millora de les comunicacions. Per açò, des del Govern Provincial llancem la major aposta de la història per millorar la xarxa provincial de carreteres per a generar ponts de progrés que permeten acostar el món rural a l’urbà. El nostre objectiu és millorar la competitivitat de les activitats empresarials, facilitar oportunitats a qui trie viure en el món rural i posar en valor el nostre interior perquè el món urbà es convertisca en consumidor dels productes i serveis que ofereix”.

Actuació en la comarca dels Ports

En aquests moments la Diputació està actuant en matèria de carreteres, sobretot en la comarca dels Ports, amb una actuació històrica, en cap moment havien coincidit tantes actuacions alhora de manera conjunta per a impulsar les oportunitats dels pobles. A aquestes obres se sumen les escomeses en la carretera de la Canà i en la carretera que uneix Olocau a la Todolella. A més, s’està avançant en el projecte d’ocupació dels terrenys per a la carretera que uneix La Mata fins al límit de la província i que ve a vertebrar la connexió amb Aragó.

Es tracta, segons el president de “actuacions molt necessàries que ajudaran en les comunicacions interiors i que vindrà a complementar l’actuació més important en la zona, en la N-232 en el Port de Querol, en aquest cas per part del Ministeri. Estem en el camí de resoldre aqueixa asimetria que hi havia entre el nord i el sud de la província respecte a infraestructures viàries, i per tant en el camí d’igualar les oportunitats entre tots els municipis i zones de la província, principal objectiu estratègic de la Diputació de Castelló”.

Detalls de les actuacions

A continuació queden detallades les actuacions que s’estan duent a terme en aquests moments per part de la Diputació en la província:

CV-117. Morella a Xiva de Morella. Reforç del ferm i millora de la seguretat vial PK 0+000 A PK 2 +700. 526.831 euros

CV-105. La Sènia a Torremiró per Castell de Cabres. Millora de la plataforma i reforç del firme. pk 12+200 A 14+950. 615.000 euros

CV-111. Accés a Vallibona des de la N-232. Reforç de ferm i millora de la seguretat vial. PK 1+700 A PK 10+700. 800.000 euros

CV-100 Rossell. Modificació traçat, pavimentació i millora seguretat vial tram pk 15+750 a 16+150. T de Rosell”. Import 222.216,54 euros

CV-145. Vilanova d’Alcolea. Ampliació calçada i millora seguretat vial, tram pk 9+750 a pk 10+850 en carretera CV-145. T de Vilanova de Alcolea. Import de 165.050,80 euros

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací