Diputació consolida el Castell de Peníscola com a referent del turisme cultural

Sales parla de "salt qualitatiu per generar noves oportunitats turístiques en la província"

1091ActualitatDiària

La Diputació de Castelló consolida el Castell de Peníscola com a referent del turisme cultural en l’àmbit nacional amb una programació rècord de 109 espectacles fins al pròxim mes d’octubre. Una atractiva agenda cultural que ja es pot descarregar online en la web del castell, castillodepeniscola.dipcas.es, i que concentra els actes que tindran lloc des d’aquest mes de març i fins a octubre. Es tracta d’una completa programació que contribuirà a desestacionalizar l’oferta de la temporada estival suposant un atractiu durant tot l’any. Entre aquests esdeveniments hi ha ofertes tan variades com les innovadores visites teatralizadas, les orquestres, òperes o els concerts de música de cambra, ball o teatre.

El vicepresident provincial i diputat de Turisme, Vicent Sales, ha destacat en la presentació de la programació que “és el tercer any que des del Govern Provincial donem un salt qualitatiu en aquesta agenda cultural com a gran aposta de la Diputació per generar noves oportunitats turístiques en la província basant-nos en una rica oferta cultural que complementa el ja de per si mateix atractiva destinació turística de Peníscola i la província de Castelló”. En aqueix sentit, Sales ha posat l’accent que “aquesta programació cultural es dissenya des dels paràmetres culturals de qualitat, però té molt en compte l’aspecte turístic per a fer d’aquest Castell, emblema de la província de Castelló, una font de noves oportunitats per a tot el territori”.

Així, Al costat del vicepresident Sales, també ha participat en la presentació de l’Agenda Cultural del Castell de Peníscola 2018 el vicepresident provincial de Turisme i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha posat en valor “la col·laboració de la Diputació amb l’Ajuntament a conjuminar esforços i recursos per a aconseguir que Peníscola, a través del seu Castell, siga tot un referent turístic en el nostre país i, amb açò, també tota la província de Castelló”.

Els Festivals, grans atractius culturals

Els festivals segueixen consolidant-se com a grans atractius culturals en aquesta important oferta. Els millors músics del panorama internacional arribaran al Castell gràcies al Festival Internacional de Música de cambra i el XXIII Festival de Música d’Antiga i Barroca, ambdues convocatòries de gran trajectòria i prestigi. Tampoc faltarà enguany el Festival de Teatre Clàssic impulsat per la Diputació que arriba ja al seu vintè primera edició. Un festival que acull estrenes i penja el cartell de ‘complet’ en cadascuna de les seues representacions. Açò sense oblidar el XXXIV Cicle de Concerts de Música Clàssica de Peníscola, que completa aquesta àmplia oferta de cinc festivals musicals i teatrals.

Guanyen protagonisme les visites teatralizadas

Les visites teatralitzades guanyen protagonisme en aquesta agenda d’activitat després de l’èxit i gran acolliment de públic que han registrat en el passat exercici. Així, durant els diumenges del pròxim mes d’abril, els dimarts i diumenges de maig i els diumenges d’octubre, es desenvoluparan els recorreguts diürns.
Les visites guiades teatralitzades nocturnes tindran lloc durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, sent les visites guiades teatralizadas infantils durant el mes d’agost. A més, durant el mes de desembre s’inclouen les visites  guiades teatralitzadess nadalenques, “unes visites més dinàmiques, amb un clima diferent i sobretot pensades per a un públic infantil, creant-se moments màgics on es fusiona l’esperit nadalenc amb els habitants del castell”, ha indicat el vicepresident Sales.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací