Diputació aumenta freqüència de recollida d’escombraries de 21 municipis dels Ports-Maestrat

Subministrarà 300 unitats de contenidors de matèria orgànica de 120 litres i 100 unitats de contenidors de matèria orgànica de 240 litres

1128

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha aprovat el nou contracte de gestió de residus urbans dels municipis dels Ports-Maestrat pel qual amplia els dies de recollida de brossa sense que açò repercutisca en el rebut dels veïns. Així, a través d’un autèntic exercici d’eficiència en la gestió, el Govern Provincial torna a posar de manifest la seua prioritat estratègica de millorar els serveis dels municipis de l’interior per a seguir potenciant la igualtat d’oportunitats en tot el territori i lluites contra la despoblació com a part del seu programa #Repoblem.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha explicat que “des del Govern Provincial entenem que és important augmentar la freqüència de recollida de brosses en aquests 21 municipis i fer-ho sense que açò supose encarir els impostos que ja paguen els veïns”.

En aqueix sentit, el diputat ha assegurat que “el que hem fet és escoltar als ajuntaments i adaptar a les necessitats de cada poble aquest servei que a més varia en temporada baixa i alta tenint en compte que alta és durant els mesos d’estiu amb major afluència de visitants. En definitiva, es tracta d’un millor servei amb el mateix cost i que permetrà millorar la qualitat de vida en aquests pobles”.

Els municipis que es beneficiaran d’aquesta millora són els següents: Ares del Maestrat, Benassal, Castellfort, Castell de Cabres, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, la Todolella, Torre d´En Besora, Vilafranca, Vilar de Canes, Vallibona, Villores i Zorita.

Per posar algun exemple de millora, a Benassal que fins ara tenia una freqüència de recollida de tres dies a la setmana en temporada baixa pansa a tenir cinc dies, i en temporada alta passarà de tenir cinc dies de recollida a set. Forcall, fins ara tenia un dia de recollida en temporada baixa i tres en alta ara passarà a tenir tres dies i quatre respectivament. També triplica els dies de recollida de brosses a l’hivern Portell, que passa d’un dia a tres en temporada baixa i de tres a quatre en temporada alta.

Implantació de la recollida de la matèria orgànica selectiva

Cal tenir en compte que a través de la modificació d’aquest contracte pel qual la Diputació destina 468.476,93 euros, es preveu a més la implantació de la recollida de la matèria orgànica amb subministrament de contenidors per a aquesta fracció.

“Ens avancem a les exigències de la Unió Europea que les seues directives caminen en aquest sentit i facilitem als pobles aquest tipus de recollida amb més beneficis mediambientals”, ha indicat García.

Així, la Diputació subministrarà als municipis 300 unitats de contenidors de matèria orgànica de 120 litres i 100 unitats de contenidors de matèria orgànica de 240 litres. A més, també preveu subministrar per a fer possible aquest servei 18.000 unitats de borses compostablesde 120 litres i 5.000 unitats de 240 litres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací