Costes invertirà 180.000 euros per a reparar els efectes del temporal a Almenara

370

Actualitat Diària

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha visitat aquest matí la Prefectura Provincial de Costes a Castelló amb l’objectiu de conéixer les actuacions que es realitzaran en la localitat per a pal·liar els efectes de l’últim temporal en la zona litoral. Pérez ha destacat que “ens han detallat les actuacions previstes que consistiran bàsicament en aportacions de grava en les àrees on siga necessària així com també en la recuperació i regeneració de les dunes que es troben enfront del passeig de fusta”. Aquestes actuacions es completen amb la reparació i neteja del passeig marítim, que ja s’ha realitzat. La previsió és que el Govern d’Espanya realitze una inversió de 180.000 euros en aquesta actuació.

A més, amb motiu d’aquestes actuacions d’emergència després del temporal, també s’han posat les bases per a les tasques de coordinació entre Costas i Ajuntament per a tots els aspectes en els quals es requerisca la cooperació de totes dues institucions (senyalització, talls de trànsit, necessitats que sorgisquen…) buscant “un treball conjunt amb esperit de cooperació entre les dues administracions que aconseguisca els resultats desitjats”.

Pérez ha valorat de manera molt positiva “aquesta inversió que busca millorar el nostre litoral i recuperar la nostra platja després de l’últim temporal important del passat mes de setembre”, no obstant això ha insistit que “la solució als problemes serà la construcció de les esculleres i les actuacions previstes per a estabilitzar el front litoral”.

En aquest últim apartat, l’alcaldessa també ha sol·licitat més informació en la Prefectura Provincial on se li ha confirmat que en l’últim trimestre del pròxim any estaran adjudicades i podran iniciar-se les obres que ja compten amb la Declaració d’Impacte Ambiental, tal qual li van comunicar a Madrid fa uns dies. Cal recordar que ara falten els tràmits administratius per a la licitació i adjudicació del contracte, així com guardar els temps per a la nidificació d’ocells i tortugues.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací