Tretze poblacions de Castelló se adhereixen al pla Edificant de la conselleria d’Educació

973

Tècnics de la conselleria s’han reunit ja amb 28 poblacions per a explicar-los el pla que permetrà crear i rehabilitar centres educatius

S. B. /Actualitat Diària

Tretze poblacions de la província de Castelló s’han adherit al pla Edificant, engegat per la Conselleria d’Educació. Les localitats que s’han apuntat al pla fins avui són Castelló, Vila-real, Borriana, Onda, la Vall d’Uixó, Torreblanca, l’Alcora, Almassora, Les Useres, la Vilavella, Almenara, Borriol i Vinaròs.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumeixen al programa en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries per als seus centres educatius. Per a açò, els municipis hauran de realitzar les sol·licituds a través de la web de la Generalitat. Al seu torn, aquesta serà la que generarà el crèdit al que l’ajuntament es podrà acollir.

L’engegada d’aquest programa va començar l’últim trimestre de 2017 amb reunions entre tècnics de la Conselleria d’Educació, en les quals en alguns casos han estat presents el conseller Vicent Marzà i el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, i responsables dels ajuntaments de les poblacions a les quals se’ls ha explicat les actuacions que s’anaven a dur a terme.

28 reunions a la província de Castelló

Fins avui s’han efectuat reunions en 28 localitats de la província de Castelló, segons han afirmat fonts de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport. Aquestes trobades, expliquen des de la Conselleria, “no impliquen que s’hagen adherit al Pla Edificant, simplement s’ha explicat com funciona el Pla i s’han tractat i acordat quins són les possibles actuacions en cadascun dels municipis, en cas d’adherir-se al mateix. Ara són els propis ajuntaments els que han de sol·licitar mitjançant la plataforma aquestes actuacions”.

Entre les actuacions que s’escometran destaquen quatre a Castelló que consistiran en la construcció del nou centre educatiu Vicent Marçà, així com la rehabilitació integral dels CEIP Herrero, Mestre Canós i el Elcano en el Grau.

Mentre a Vila-real destaca la construcció de la nova Escola Oficial d’Idiomes i del quart institut. En total seran 16 les actuacions reivindicades pels centres docents per a millorar les instal·lacions entre les quals es troben la construcció de gimnasos en els col·legis Pascual Nàcher, Escultor Ortells i Concepción Arenal així com la renovació de la teulada del centre José Soriano.

La Conselleria d’Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al present any 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per a enguany, se sumen altres 111 milions a la disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací