El Consell aprova l’avantprojecte de Llei de Funció Pública Valenciana que modernitzarà l’Adminstració

Oltra ha assenyalat que la nova norma se sustenta en la "transparència, la independència i la professionalitat"

762

ActualitatDiària

El Consell ha donat conformitat a l’avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana, segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, qui ha assenyalat que la nova norma se sustenta en la “transparència, la independència i la professionalitat dels empleats i empleades públiques”.

Oltra ha insistit també en què la futura Llei de la Funció Pública Valenciana pretén “aconseguir la màxima eficiència i la reducció de tràmits i despeses innecessàries, a més de garantir la igualtat efectiva entre homes i dones”. 

Per la seua banda, la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, que ha intervingut en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que s’ha reunit a Vinaròs, ha indicat que “és una llei que va a aconseguir aqueixa modernització tan anhelada de la funció pública valenciana, a la qual va a dotar de major transparència, eficàcia i eficiència”.

La titular de Justícia ha incidit que la nova llei de la Funció Pública “no és només una llei per a funcionaris. És una Llei per a la modernització de l’Administració necessària i importantíssima per a la societat del segle XXI, que ens permeta l’execució de les polítiques públiques progressistes que està duent a terme el Govern del Botànic i per a les quals necessitem una Administració oberta, transparent, eficaç i eficient”.

Bravo ha assegurat que “totes les mesures i totes les novetats que incorpora l’avantprojecte de llei ens van a permetre dotar-nos de les institucions democràtiques que realment necessita el ciutadà, d’institucions democràtiques en les quals es puga confiar”, al mateix temps que ha emfatitzat que “és una llei pensada per al *rejuvenecimiento de la generació de l’administració”.

L’avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana s’estructura en set àmbits d’actuació que afecten a l’organització de l’Administració de la Generalitat; el règim per al personal de les administracions públiques; l’estructura i ordenació de l’ocupació pública; l’accés a la Funció Pública; els drets i deures de les plantilles; la provisió de llocs i mobilitat dels treballadors i les polítiques per a garantir la igualtat de sexes.

Entre altres novetats, el text contempla les recomanacions sobre igualtat entre homes i dones arreplegades en el “Llibre Violeta de la Funció Pública Valenciana”, elaborat per representants de l’àmbit universitari i experts en perspectiva de gènere.

Referent a açò, Bravo ha emfatitzat que “la Comunitat Valenciana va a ser pionera i exemple en la resta del territori espanyol en matèria de mesures de protecció per a les dones i mesures de potenciació de la igualtat entre homes i dones.

L’Ajuntament de Sant Mateu podrà emetre el Carnet Jove

En un altre ordre de coses, el Consell també ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’Ajuntament de Sant Mateu per a l’emissió del Carnet Jove en el centre municipal d’informació juvenil.

La vicepresidenta ha explicat durant la roda de premsa que en l’actualitat un total de 25 ajuntaments de les comarques de Castelló apliquen descomptes a les persones titulars del Carnet Jove, que compta amb més de 189 entitats castellonenques adherides, que es poden localitzar en la web consultar ací.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací