La orquestra de València oferirà un concert gratuït a la platja de Les Arenes

1426

Actualitat Diària

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García Comín, presenten el concert ‘Música i Aigua amb l’Orquestra de València’, d’entrada lliure i que tindrà lloc a la platja de Les Arenes el pròxim divendres 13 de juliol a les 22.00 hores. Es tracta d’una nova col·laboració amb la Fundación Aguas de València.

Glòria Tello ha afirmat que després de celebrar l’any passat el 30 Aniversari del Palau de la Música, esta temporada “també hem estat de commemoració, però en esta ocasió celebrant el 75 aniversari de l’Orquestra de València, un aniversari que s’ha complit el passat 30 de maig i que volem que tinga una guinda final espectacular, com és este concert gratuït i per a tota la ciutadania a la platja de Les Arenes”. En este sentit, la presidenta ha afegit que esta iniciativa “està dins d’una de les màximes que estem implantant esta legislatura, baix el paraigua del Palau Obert, que és la de treballar per acostar-nos a la ciutadania i oferir una imatge més propera de la nostra Orquestra”.

D’esta manera, l’Orquestra de València es trasllada a este espai emblemàtic d’estiu de la ciutat, per interpretar a la nit i sota la direcció del seu titular Ramón Tebar, un programa molt rítmic i colorista amb obres molt conegudes pel públic. Es podrà escoltar la Fanfarria per a un home comú d’Aaron Copland, el poema simfònic Romeo i Julieta de Piotr Ilitx Txaikovski, una selecció de West Side Story de Leonard Bernstein, Sensemayá de Silvestre Revueltas, el Danzón núm. 2 d’Arturo Márquez, Malambo. Estancia d’Alberto Ginastera i La boda de Luís Alonso de Gerónimo Giménez.

Una gran iniciativa

Vicent Ros, s’ha mostrat molt feliç per materialitzar esta iniciativa, ha agraït també el patrocini de la Fundación Aguas de València i ha afegit que es tracta “de la primera vegada que una orquestra simfònica oferix un concert d’estes característiques i complexitat dins de la platja”, i és per això que “hem hagut de demanar el permís corresponent a l’Estat a Costes i, s’ha fet un projecte d’instal·lació adequat, perquè puguem unir música i aigua, naturalesa i música, respectant el medi ambient en tot moment”.

Dionisio García Comín ha agradecido también la colaboración con el Palau de la Música y ha afirmado que se trata de “un concierto que cuenta con un programa de calidad y que es divertido también”. “Queremos” ha añadido el consejero delegado, “sea parte de la ciudad y que vayan juntas dos instituciones centenarias que forman parte de la historia de la ciudad, nos complace”. También ha querido “invitar a toda la gente y también recodar que cuide el entorno, la playa”. Respecto a futuras colaboraciones tras el éxito del concierto “Beethoven en el Río” que se celebró en octubre de 2015, ha manifestado que “no descartamos repetir y si funciona bien lo haremos, estaremos encantados de seguir colaborando”.

Por último, Glòria Tello ha agradecido a la Fundación Aguas de València su colaboración y ha animado a todas y a todos a asistir al concierto. Además ha explicado las características técnicas del espectáculo como son un escenario con una cúpula transparente, con 20 metros de ancho por 15 metros de fondos y un total de 300 m2, dos torres laterales de sonido y dos prolongaciones de pantallas leds de 4 2,60 metros, un retraso de sonido, para que la gente que este a más de 40 metros pueda escuchar bien el concierto, una zona de músicos con el backstage, 1.000 sillas en la arena, ambulancia y 28 váteres, dos de ellos adaptados para minusválidos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací