Compte enrere per a la Fira de Nadal de Vila-real amb l’inici del muntatge de les casetes en l’avinguda la Murà

227

El parc nadalenc obrirà les seues portes el 21 de desembre, encara que aquest vial ha tancat ja hui el trànsit fins al 3 de gener, el qual també afectarà al recorregut dels busos

Es posaran a la venda diversos articles de moda, artesania, formatges, xurros i castanyes, complements o joguets una zona d’activitats infantils i una pista de gel, la primera que s’instal·la al municipi, a més d’un carrusel

Actualitat Diària/S.N.

No ha passat ni una setmana des que es va anunciar que Vila-real anava a albergar de forma pionera la Fira de Nadal en un nou espai, l’inici de l’avinguda la Murà, en un autèntic parc nadalenc, amb atraccions, mercat del comerç local, activitats d’animació i infantils i hui ja ha començat el muntatge de les 19 casetes de fusta tradicionals on es posaran a la venda diversos articles de moda, artesania, formatges, xurros i castanyes, complements o joguets una zona d’activitats infantils i una pista de gel, la primera que s’instal·la al municipi, a més d’un carrusel. La fira estarà oberta, amb variacions en funció del dia, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.30 hores i les entrades tindran un cost d’1,5 euros.

muntate fira nadal avinguda la murà2En la zona de jocs, l’activitat serà contínua, amb tallers i espectacles tant per als més xicotets com para joves i famílies, tots gratuïts, a més de circuit d’aventures, activitats d’associacions locals, l’EMD o animació a càrrec de les companyies locals La Fam i Produccions Scura. El dia 21, a més, el Club Patí Vila-real inaugurarà la pista de gel.

Encara que la Fira suposarà, per primera vegada a Vila-real, tancar al trànsit l’avinguda de la Murà, entre l’Auditori Municipal i el carrer de Ramón y Cajal, durant 12 dies consecutius, del 21 de desembre a l’1, en realitat, seran prop de vint si se sumen els dies de muntatge i desmuntatge de les casetes, és a dir, des de hui fins al 3 de gener. També cal recordar que afectarà el recorregut del transport públic urbà i interurbà, ja que per exemple el recentment engegat autobús a la ciutat, canvia el seu itinerari de manera important, sobretot la línia 2. També el de Castelló o el dels escolars de la Panderola.

La iniciativa ha causat gran controvèrsia entre l’oposició, sobretot Cs i la ciutadania per la seua afectació al trànsit rodat. “En Vila-real hi ha al voltant de 36.000 vehicles, xifra a la qual si restem els menors i gent major que ja no pot conduir, eixim a un cotxe per habitant, amb una cultura d’ús del vehicle molt instaurada, per tant, som conscients que al principi serà complicat, però confiem i segur que és així, que valdrà la pena”, va assenyalar.

Projecte de conversió en futur en una zona de trànsit de vianants

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, va avançar que depenent del “caos” que generarà la iniciativa, podria ser el primer pas per a una futura conversió d’eixe tram en zona de vianants, ja que “la plaça de la Vila s’ha quedat xicoteta davant el gran volum d’activitats que acull la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací