Colomer ressalta “la importància del big data per a millorar el posicionament turístic”

397

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “la importància del big data per a millorar el posicionament turístic”, durant la presentació del desdejuni Invat.tur ‘El paper del big data en la presa de decisions de màrqueting turístic’, que s’ha celebrat en la Cambra de València, i on Sara Pastor, managing director destinations EMEA de l’empresa Adara, ha ofert una ponència.

Per a Colomer, “és fonamental vincular-nos a l’economia del coneixement i a la innovació, perquè el turisme és un sector avançat i tecnològic, on hem de ser capaços de visualitzar el futur”.

A més, ha recordat que des de TurismeComunitat Valenciana “estem duent a terme una estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents a través d’una oficina tècnica que acompanya i assessora a les destinacions” i ha afegit que “a la Comunitat Valenciana se’ns reconeix ja com a avantguarda perquè hem inspirat una estratègia a nivell nacional de DTI”.

Colomer ha recalcat que “el sector turístic necessita aliar-se amb la tecnologia i la innovació en un moment de canvi d’era en el qual tot anirà més ràpid del normal”.

Així mateix, el responsable de Turisme ha assenyalat que “la gestió de les dades és fonamental perquè és important mesurar el que fem” i ha incidit que “necessitem una estratègia que serveixi per a comprendre millor al visitant que ens tria i també per a redirigir l’oferta i gestionar la demanda”.

Colomer ha destacat que “l’objectiu que ens hem marcat és convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent, i per a això, no hem de passar per sobre de l’ètica i la protecció de les persones”.

Per part seva, la ponent experta en big data ha advertit de la importància de basar la publicitat turística en el mesurament de dades i no deixar-la en mans de la intuïció i la creativitat. Sara Pastor ha afegit que “és necessari mesurar sempre amb un objectiu, tenint al client en el centre i triant bé quins paràmetres ens donen la informació més fiable”.

“Més cerques o visites a la nostra web no equivalen a un major retorn” ha indicat, i ha posat exemples com el d’una campanya de turisme gastronòmic a Espanya, que va obtenir tres vegades més cerques des d’Itàlia que des d’Alemanya però, en mesurar les reserves d’hotels, els alemanys van superar àmpliament als italià.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací