Colomer reitera l’aposta del Consell per “defensar la gastronomia, però sense deixar al marge els compromisos amb la sostenibilitat”

302

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació de la guia per a la reducció del desaprofitament alimentari en hotels vacacionals impulsada per Hosbec, que s’ha celebrat en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

Colomer ha participat en la presentació juntament amb el president de Hosbec, Toni Mayor, la secretària general de Hosbec, Nuria Montes, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Francisco Mancebo, i la gerent de VisitBenidorm, Leire Bilbao.

Francesc Colomer ha reiterat l’aposta del Consell per “defensar la gastronomia com un dels nostres millors atributs, però sense deixar al marge els compromisos amb la sostenibilitat”.

Colomer ha assenyalat que “la guia per a la reducció del desaprofitament alimentari presentada avui es tracta d’un treball pioner que marca el camí cap a una millora per a tots”, al mateix temps que ha ressaltat que “Hosbec avui torna a donar un exemple d’un sector que no és nociu, ni invasiu sinó que està compromès amb la societat i el seu entorn”.

Així mateix, ha explicat que “amb accions com l’elaboració d’aquesta guia es mostra la voluntat de canviar les coses per a bé” i ha afegit que “treballar per l’economia circular, per a lluitar contra els desaprofitaments, per a crear consciència de la necessitat d’actuar amb moderació i consum responsable és un avanç del qual tota la societat deu tonar nota”.

Guia per a la lluita contra els desaprofitaments alimentaris en hotels

La guia per a la lluita contra els desaprofitaments alimentaris en hotels de la Comunitat Valenciana té com a objectiu oferir al sector hoteler una sèrie d’idees i estratègies que permetin gestionar els excedents alimentaris de la manera més eficaç tant econòmica, social com mediambientalment. Així, es posa a la disposició dels hotels diferents eines perquè ells mateixos puguin configurar el seu programa de gestió d’excedents.

En concret, la guia mostra diferents estratègies per a la prevenció de desaprofitaments alimentaris com a planificació de menús, gestió de compres, o emmagatzematge d’aliments, entre altres.

També es recull en la guia la donació d’aliments i la gestió del programa de prevenció de desaprofitaments alimentaris.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací