Colomer: “El Turisme és una peça clau per a l’evolució de l’economia valenciana”

194

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha analitzat l’evolució del sector en els últims anys on ha ressaltat que “les dades reflecteixen que el turisme és una peça clau, estructural i definitiva del model econòmic en la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha volgut fer una “reflexió fonamentada” de com ha anat l’evolució i la transformació del model turístic durant els últims anys davant els mitjans de comunicació en el CdT de València. Per això, ha presentat un balanç de l’any 2018 i resultats de la reorientació del model turístic durant 2015-2018.

El secretari autonòmic ha assenyalat que les conclusions dels resultats turístics dels últims quatre anys indiquen que “la Comunitat Valenciana és una destinació estable, on cada vegada resultarà més dificil parlar de temporada alta i baixa”.

Per al responsable de Turisme, “encara que les dades són molt freds, tenen una base rigorosa i marquen un mapa de base real del que és la transformació del model turístic de la Comunitat Valenciana”.

Francesc Colomer ha posat l’accent que “la transformació turística de la Comunitat no és per obra d’un govern, és el resultat de la força del sector”, i ha afegit que els resultats s’han aconseguit “gràcies a un ecosistema públic i privat, una arquitectura institucional administrativa que transcendeix a l’administració de la Generalitat, amb la col·laboració de les ciutats, de tots els colors polítics, però sobretot amb l’esforç del sector turístic que ha sabut conrear aquests resultats”.

Francesc Colomer ha ressaltat que, durant aquests anys, s’han posat en marxa documents com “el llibre blanc del Turisme, on vam fer el gran diagnòstic de legislatura i d’horitzó, la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que és el resultat normatiu, i el Pla Estratègic del Turisme, un mandat de la Llei que presentarem el mes que ve i marcarà l’horitzó dels pròxims anys”.

Colomer destaca que aquests tres grans documents “no són del Govern de la Generalitat, ni del Parlament, són del sector i del conjunt de la societat”, al mateix temps que ha afegit que “la política turística és de tots i no la hi pot apropiar ningú”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací