Colomer destaca la importància de la formació turística inclusiva

490

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dimarts la importància de la formació turística inclusiva i ha advocat per “el compromís, la generació de noves idees, l’afecte i les ganes de futur per a vèncer a la por i sortir fortes d’enguany tan complicat per a tots”.

Per a Colomer, “lluitar en la vida és vèncer dificultats, no rendir-te, però també donar afecte als altres per a avançar junts”, tal com fan diàriament els alumnes de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que han rebut avui de la mà del titular de Turisme, els diplomes de formació en hostaleria.

En concret, es tracta de certificats del projecte Prepara-T-T, impulsat per la Fundació Asindown, a través del seu Centre de Suport a la Inclusió, i en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de la seva Xarxa CdT.

Aquests diplomes acrediten la formació teoricopràctica de 800 hores de durada a 16 joves amb diversitat funcional i intel·lectual. Concretament, han format part del programa 8 alumnes per grup, d’edats compreses entre 20 a 35 anys aproximadament.

Així, l’alumnat compta ja amb el seu títol de professionalitat basat en aprenentatges en perfils del sector turístic que suposa una important aposta pel seu futur laboral.

A aquest acte han assistit també el gerent de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos; la coordinadora del Centre de Suport a la Inclusió de Asindown, Mamin Buigues, i la coordinadora del projecte Prepara-T, Lorena Torres.

Enguany, a causa de la crisi provocada per la COVID-19, “l’esforç tant per part de l’alumnat com del professorat ha estat extraordinari”, segons Colomer.

En aquest sentit, des de la Xarxa CdT s’han adaptat materials, alternat classes ‘en línia’ amb algunes presencials quan les condicions de seguretat eren adequades, s’ha reforçat el seguiment a través de tutories, i s’ha potenciat el treball en les pràctiques no laborals extremant les mesures de seguretat.

Per a Francesc Colomer, “pesi a l’escenari tan complicat, el curs ha pogut finalitzar de manera satisfactòria i tot l’alumnat ha pogut adquirir els coneixements necessaris per a sortir al món laboral amb garanties”.

Per part seva, la responsable de Asindown dels cursos de formació en hostaleria, Lorena Torres, ha afirmat que “aquesta formació permet cada any formar a un grup d’alumnes i alumnes en uns perfils laborals dedicats al turisme, on poden desenvolupar-se i trobar un futur lloc de treball”.

“La formació tradicional manca d’una perspectiva inclusiva”, ha argumentat Torres, “i per això des de 2018 decidim llançar-nos amb un projecte propi en col·laboració amb Turisme en el qual adaptem la formació a les necessitats de l’alumnat”.

“Si alguna cosa demostra l’alumnat és que no hi ha barreres ni pandèmies que paralitzin les seves vides, quan entitats socials, empreses col·laboradores, i administracions públiques treballen junts, les barreres són més fàcils de saltar”, ha afirmat Torres.

“L’objectiu és donar oportunitat i acompanyar en aquest procés, per això els nois i noies de la Fundació Asindown volen ser protagonistes de la seva pròpia carrera de futur” on la societat li acompanya i adapta perquè aconsegueixin els seus objectius personals.

El secretari autonòmic de Turisme farà lliurament dijous que ve, 14 de gener, dels certificats del projecte Prepara-T als alumnosy alumnes amb Síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals que s’han format en el CdT de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací