Colomer celebra l’increment en un 2.4% de la despesa del turista estranger durant la seua estada estival

279

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que segons les previsions de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu, realitzada per Turisme CV, el turisme estranger que ha visitat la Comunitat Valenciana durant el període estival (juny, juliol, agost i setembre) “hauria realitzat una despesa total superior als 4.400 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment interanual del 2,4% que es tradueix en 173 milions d’euros més”.

Colomer ha apuntat que, segons els resultats del sondeig, “la Comunitat Valenciana ha rebut prop de 4,3 milions de turistes internacionals durant aquest estiu, la qual cosa representa un increment de l’1% enfront de l’estiu 2018 i 40.000 turistes més”.

Respecte a turistes residents a Espanya, l’Enquesta mostra que han realitzat en aquest període més de 9,2, milions de viatges a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposaria un increment del 1,8% sobre l’estiu anterior (160.000 viatges més).

A més, els i les turistes nacionals haurien realitzat una despesa total superior als 2.200 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 3% enfront del mateix període de 2018 (64 milions d’euros més).

Cal ressaltar que la previsió per al conjunt de l’estiu elaborada per Turisme CV també indica que els viatgers i viatgeres allotjats en hotels de la Comunitat Valenciana generaran entorn de 13,7 milions de pernoctacions, un 1,1% més que en l’estiu 2018, la qual cosa equival a 148.000 pernoctacions més. Mentre que els turistes que han utilitzat el conjunt de l’oferta extrahotelera (apartaments + càmpings + allotjaments rurals) generaran uns 10 milions de pernoctacions.

A més, segons les estimacions de Turisme Comunitat Valenciana, la repercussió sobre l’ocupació en les branques d’hostaleria i agències de viatge serà a l’alça, amb un increment en l’estiu 2019 entorn d’un 3% i una afiliació mitjana de 193.500 persones.

El responsable de Turisme ha valorat aquestes dades, “ja que mostren la fortalesa del sector turístic” i ha destacat que “malgrat els temporals del passat mes de setembre, el conjunt de l’estiu ha registrat bons resultats”.

Colomer ha recalcat que des de Turisme CV “continuarem treballant per a qualificar la nostra oferta amb l’objectiu de millorar els resultats no solament durant la temporada d’estiu, hem de continuar treballant en la senda de la desestacionalització, un dels nostres objectius prioritaris juntament amb l’increment de la rendibilitat en el sector”.

Previsions d’ocupació mes de setembre

L’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu de Turisme Comunitat Valenciana, també inclouen un sondeig d’ocupació del mes de setembre, ja que les dades oficials es publicaran a partir de la segona quinzena d’aquest mes.

Francesc Colomer ha avançat que “els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació mitjana superior al 85,5% al setembre, la qual cosa suposa un descens de 1,4 punts respecte a setembre de 2018.

Colomer ha assenyalat que “la Dana (depressió aïllada en nivells alts) que vam patir el mes de setembre passat ens ha afectat turísticament, i encara que no podem parlar de mals resultats, si és cert que han sigut més baixos que els prevéiem abans dels temporals”.

Segons els resultats de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu, Benidorm hauria registrat una ocupació hotelera mitjana del 89,5%, (1,5% menys que en 2018), mentre que el litoral de Castelló estima una ocupació al setembre el 72,6% de les seues places (6% menys que en 2018), el litoral de València ha registrat més del 66% (4 punts menys que en 2018) i el litoral d’Alacant un 85,4% (0,4 punts més que al setembre de 2018).

D’altra banda, la ciutat de València ha incrementat en 2,6 punts l’ocupació registrada en 2018, amb més del 89% d’ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací