Cevisama supera els seus rècords en 2019 amb més de 20.000 visitants estrangers

330

Actualitat Diària

Més de 20.000 professionals estrangers han visitat la 37a edició de Cevisama, fira internacional de ceràmica, equipament de bany i pedra natural, que es va celebrar en Fira València del 28 de gener a l’1 de febrer. A la qualitat de l’oferta, l’extraordinària posada en escena dels expositors i el major volum de negoci, se sumen ara unes xifres quantitatives de visitants que confirmen que el certamen ha celebrat aquest any la seva millor edició, sobretot si es té en compte que l’oferta de maquinària ceràmica no ha participat (ja que se suma a l’aparador de Cevisama només els anys paris).

En concret, la fira ha estat visitada per 91.179 professionals de 155 països (enfront dels 90.572 professionals de 145 països en 2018). D’ells, 20.181 han estat visitants forans (enfront dels 17.651 de l’edició anterior), una xifra mai abans aconseguida i que confirma el posicionament d’un certamen que cada any guanya en internacionalitat.

Amb aquestes dades, Cevisama situa en el 22% el percentatge d’estrangers sobre el total d’assistents i, a més, ha aconseguit atreure els mercats clau per al sector, ja que el 55% dels compradors estrangers va procedir de mercats tradicionals europeus com Itàlia, França, Portugal, Regne Unit i Alemanya (que van sumar un 36,84% del total d’estrangers), Rússia, Algèria, el Marroc, els Estats Units, Bèlgica i Polònia.

El perfil del visitant de Cevisama va correspondre majoritàriament a botigues de venda al públic, distribuïdors, fabricadors, agents comercials, grups de compra i prescriptores, especialment arquitectes i decoradors. Es tracta d’un perfil, aquest últim, que està adquirint cada vegada major interès per als fabricants espanyols i, com a conseqüència, l’organització de Cevisama està tractant de potenciar. Cal recordar que, amb aquest objectiu, aquest any s’han posat en marxa noves iniciatives, com un pavelló exclusiu dedicat al canal Contract. L’aposta comença a donar els seus resultats i, de fet, segons el balanç realitzat per l’organització, el percentatge d’arquitectes i interioristas respecte al total de visitants de Cevisama ha passat del 10,25% en 2018 al 13,67% en 2019.

Segons l’informe final de la fira, el 73,6% dels visitants va estar interessat en l’oferta de rajoles ceràmiques; un 51,7%, en equipament de bany; un 38% en pedra natural; un 34%, en l’àmbit de teules, maons, blocs de vidres i mobles expositors; i un 26% en matèries primeres, fregides, esmalts i colors ceràmics.

El president del certamen, Manuel Rubert, ha volgut subratllar la satisfacció pels resultats, no només pel positiu de les xifres sinó, sobretot, “per la qualitat del visitant, perquè hem crescut en perfils com els d’arquitectura i projectes i perquè han vingut més visitants de mercats clau com el dels Estats Units”. Així mateix, Rubert ha destacat “l’assistència històrica, un any més, de professionals de mercats estrangers, la qual cosa reforça el caràcter internacional de la fira i ens motiva per a continuar treballant en la mateixa direcció”.

El president ha volgut agrair el treball del comitè organitzador de Cevisama i de l’equip del certamen en Fira València, així com, de forma molt especial, “la confiança dels fabricants i visitants”. Tots ells comencen ja a treballar en una nova convocatòria, que ja té dates: del 3 al 7 de febrer de 2020 en Fira València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací