S’inagura el nou Centre Dona 24 Hores de Dénia que compta amb un espai ‘més digne’ i més plantilla

Oltra afirma que el trasllat a la nova ubicació permet tant una millor atenció a les dones i un nou contracte que augmenta el nombre de psicòlegs i treballadors socials

362

ActualitatDiària

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el trasllat del Centre Dona 24 Hores (CM24H) de Dénia a la seua nova ubicació amb un espai més “digne, amplie i amable” i amb el “reforç de plantilla”, els i les professionals poden desenvolupar millor el seu treball i “millorar considerablement l’atenció a les dones víctimes de violència masclista”.

Així ho ha indicat Mónica Oltra durant la visita que ha realitzat a la nova ubicació del CM24H de Dénia i a l’Ajuntament de la ciutat, on ha mantingut una reunió de treball amb l’equip de govern municipal i amb els integrants de l’equip de serveis socials.

La vicepresidenta del Consell ha assegurat que el trasllat del CM24H, en gener de 2018, a un local “més ampli i adequat” permet tant una millor atenció a les dones i als seus fills i filles, com facilitar l’espai suficient per a l’ampliació de plantilla propiciada pel seu departament amb el nou contracte que augmenta psicòlegs o psicòlogues, treballadors o treballadores socials i personal administratiu. 

Sobre aquest tema, ha subratllat la importància d’aquestes mesures, ja que el Centre Dona de Dénia és el centre de referència per a les dones procedents de Dénia i comarques limítrofes de Marina Alta, Marina Baixa, La Safor i El Comtat. 

En la reunió amb l’equip de serveis socials municipals de Dénia, Oltra ha explicat la inversió i les mesures engegades pel seu departament en matèria de polítiques socials i per a compartir els canvis legislatius desenvolupats pel Consell i comprovar com s’estan adaptant els equips de professionals municipals a aquests canvis.

També ha recordat que el seu departament destina enguany un total de 12.793.881,78 euros per a l’impuls de les mesures i accions contra les agressions masclistes contemplades en al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. 

Més inversió 

En la reunió, la vicepresidenta del Consell ha subratllat el reforç de plantilles dels equips socials que està desenvolupant la Conselleria d’Igualtat, i que en el cas de Dénia ha suposat passar d’una ràtio d’un treballador per cada 6.600 persones a 2.300 persones en 2018.

Sobre aquest tema, ha mostrat l’aposta de la Conselleria per la “remunicipalització” i el “reforç” dels serveis socials municipals amb un increment en el seu finançament que ja va començar en 2017 i que continua enguany, i que suposa un augment acumulat des de 2015 del 327%. 

Segons ha assenyalat la vicepresidenta del Consell, l’enfortiment dels serveis socials municipals permet crear una xarxa de professionals i un sistema públic “capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials, millorant la intervenció social i comunitària i actuant per a la prevenció, amb la finalitat de rescatar persones i oferir una atenció social de qualitat”.

Així, la Conselleria ha destinat enguany 2.283.760 euros a l’Ajuntament de Denia per al desenvolupament de programes i manteniment de recursos socials dirigits a diferents col·lectius. Aquesta quantitat suposa un increment del 13 % respecte a la xifra abonada el passat any i que va suposar un cost de 2.018.870 euros.

En total, les entitats locals i mancomunitats de la comarca de la Marina Alta rebran enguany a través de línies nominatives un total de 6’74 milions d’euros, un 14% més que el passat any que van percebre 5,91 milions d’euros.

En el cas de Dénia, totes les línies de subvenció han augmentat respecte al passat any. El pla concertat de serveis socials rep enguany 640.480 euros enfront dels 566.510 euros del passat any, la línia destinada a residències i centres de dia de persones majors pansa d’1.227.740 d’euros a 1.420.690, la d’atenció a persones amb diversitat funcional de 103.290 a 116.890 euros, i la de la xarxa d’agents d’igualtat que passa de 25.000 a 33.400 euros.

Així mateix, les línies d’atenció a la infància Seafis de l’Ajuntament de Dénia tindrà enguany una subvenció de 42.300 euros enfront dels 39.300 del passat any, i les oficines Pangea per a persones migrants reben una subvenció de 30.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací