CEEI Castelló coordina la formació d’agents de l’ecosistema emprenedor de la província com a mentors del programa BIKCEEI

694

Actualitat Diària

El Casal Jove del Port de Sagunt ha acollit avui dimarts una sessió de treball de programa d’innovació BIKCEEI al costat d’agents i tècnics de l’ecosistema emprenedor de les províncies de Castelló i València. Es tracta de la primera de les sessions formatives que es realitzaran d’ara endavant per a l’enfortiment d’aquests agents, i en les mateixes es busca aprofundir, compartir i intercanviar perspectives de cadascun dels itineraris i eines a aplicar. Representants de 22 entitats de tota la província de Castelló es van presentar a una convocatòria prèvia, a partir de la qual es van seleccionar uns mentors que es responsabilitzaran de difondre els coneixements adquirits en el territori, amb la col·laboració de facilitadors que al seu torn rebran la formació d’aquests mentors.

BIKCEEI és un programa coordinat pels CEEIs de la Comunitat Valenciana per a proporcionar a l’ecosistema emprenedor valencià metodologies i eines d’innovació. Promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seva política de suport a l’emprenedoria i la pime, la iniciativa compta amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea, dins del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
BIK IDEA és la primera fase del programa d’innovació BIK CEEI, i es dirigeix a la creació d’idees des de zero, l’aprenentatge de la construcció de solucions des del client i les necessitats del mercat i la construcció d’una cosa visual per a testar-lo amb el client i millorar-lo per a adequar-lo a les seves veritables necessitats. De la mà de Raúl Romero (Thinkers), la sessió d’avui ha servit als mentors per a aprendre a utilitzar aquesta metodologia. Les altres dues fases de BIKCEEI són les de validació i escalat.

L’objectiu principal de BIKCEEI és proveir als emprenedors d’un sistema d’innovació guiat i accessible que permet millores en les seves futures estratègies així com generar valor. A la nostra província, sota la coordinació de CEEICastelló, els agents de l’ecosistema emprenedor, actuant com a mentors i facilitadors, seran els encarregats de difondre aquesta iniciativa entre les empreses i emprenedors del seu entorn. Per a dur a terme l’aplicació pràctica, s’ha preparat un kit de treball format per 4 manuals, 97 fitxes, 16 vídeos explicatius i una eina online col·laborativa.

D’aquesta manera, emprenedors i pimes comptaran amb un sistema d’innovació guiat, accessible i gratuït, que els permetrà generar millores en les seves estratègies de futur i per tant aconseguir un major potencial econòmic i social per a l’ecosistema de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací