El Castelló li remunta el marcador al Roda a l’Estadi Castalia (2-1) amb gols de Javi Rubio i Cristian Herrera

1285
Gran ambient el Castalia per a vore el partit de rivalitad davant el Roda. FOTO: CD CASTELLÓ

Adrián Aránega // ActualitatDiària

El Castelló va aconseguir remuntar en Castaliadavant el Roda que li permet seguir el deixant d’Oriola i Atlètic Llevant, en la pugna pel campionat. Els de Pepe de la Sagra van aconseguir avançar-se als nou minuts de joc gràcies al tant de Joel, però Javi Rubio de falta va igualar el marcador a la mitja hora de joc. I en el minut 74 Cristian Herrera va obrar la remuntada en transformar un penal que ell mateix va provocar.

Els albinegres van arrancar amb fam de futbol i a punt van estar de sorprendre en la primera jugada ofensiva després de poc més d’un minut en joc. Cubillas va embutxacar la pilota amb el pit en la frontal i va cedir de primeres a Cristian que, després de guanyar la carrera, va creuar a l’excés la seua rematada. Per la seua banda, el Roda no es va acovardir i va prendre als nou minuts (0-1). Joel va arreplegar el rebutge després d’una falta llunyana, va acomodar el cos i va col·locar el tret en l’esquadra de la porteria defensada per Zagalá.

Arran d’ací el Castelló va voler portar la iniciativa, però es va mostrar molt imprecís en les combinacions. Així, l’empat va haver d’arribar a pilota parada. Javi Rubio va llançar una falta directa que va desviar la barrera i va acabar en el fons de la porteria. No obstant açò, després de l’empat el partit no va millorar. En l’última jugada abans del descans Cristian Herrera va tornar a tenir el gol en les seues botes després de rebre en el cor de l’àrea, però el tret li va eixir mossegat i va acabar en les mans de Rives.

Els jugadors del Castelló celebren la victoria davant el Roda a Castalia.

Després del descans, els de Sergi Escobar van avançar la línia i van tenir major presència en camp rival. No obstant açò, van abusar de la verticalitat en el seu joc. En el minut 58, Iván Sales va sorprendre amb una internada per banda dreta que va acabar amb un potent tret que va repel·lir el travesser. El Roda, defensivament, va estar molt ordenat, però després de la lesió de Esaú va deixar a Nico molt aïllat en punta d’atac. El davanter nord-americà ho va intentar amb un tret des de la frontal que va acabar en les mans de Zagalá. I en la següent jugada, el Castelló va tornar a acariciar el gol. Abraham va traure un centre des de línia de fons que va rematar Javi Rubio en àrea xicoteta i va salvar Rives a boca de canó.

Però el domini orellut va acabar donant els seus fruits. Cubillas va tornar a pentinar una pilota llarga que va arreplegar Cristian Herrera dins de l’àrea, va driblar al portera i va acabar sent derrocat per Rives. El col·legiat va assenyalar la pena màxima però va perdonar la segona groga al porter. El propi Cristian Herrera va ser l’encarregat de transformar la pena màxima i posar al Castelló per davant en el marcador en el minut 74. Després del gol, Pepe de la Sagra va cremar totes les seues naus i va donar entrada a Collado (internacional sub 17) per a acabar el partit amb dos davanters però d’ací fins al final del partit el de Sergi Escobar van controlar el partit.

FITXA TÈCNICA:

-2- CD CASTELLÓ: Zagala; Abraham, Dealbert, Arturo, Juanjo; Castells (Iván Sales, min. 46), Javi Rubio; Serra, Cristian Herrera (William, min. 83), Marenyà (Ximo Forner, min. 63); i Cubillas.

-1- CD RODA: Rives; Ramón, Ivi, Eixea (Miralles, min. 75), Ramos; David Karg; Charly, Tali, Joel (Collado, min. 75), Nico; i Esaú Rojo (Sifre, min. 46).

GOLS: 0-1, min. 9: Joel. 1-1, min. 30: Javi Rubio. 2-1, min. 74: Cristian Herrera, de penal.

ÀRBITRE: Jonatan González Peris; assistit Terol Conejero i Lagardera Ventura. Als locals Castells, Arturo, Zagalá, Cubillas, Serra i Dealbert; així com als visitants Rives, Ramón, Tali i David Karg.

INCIDÈNCIES: Al voltant de 9.000 espectadors en Castalia.