Castelló recupera el Magdalena Vitol de Xarxa Teatre per a les festes de celebració de la seua 75 aniversari

610

Presentat el programa d’esdeveniments per a les festes de la Magdalena 2019 entre el 23 i el 31 de març

Rafa Mezquita/ Actualitat Diària

El programa oficial de la Magdalena 2019 ja és del tot oficial. El Consell Rector del Patronat de *Festes ha donat llum verda als canvis d’agenda i als nous esdeveniments que s’han programat per a les festes de Castelló, que enguany celebren els 75 anys de ‘Setmana Gran’.

Com a nota destacada, cal recalcar que l’Ajuntament ha decidit recuperar el Magdalena Vitol de Xarxa Teatre, que conclourà les festes el diumenge 31 de març, just huit dies després que s’hagen iniciat les festivitats en la capital de la Plana.

A continuació es poden consultar tots els actes de les Festes de la Magdalena 2019 per dies i hores.

Programa Magdalena 2019

El Festival Internacional de Bandes de Música comptarà amb formacions de tot el món

Fins a huit països procedents d’Europa, Amèrica i Àsia seran testimonis de les festes fundacionals de Castelló en la seua 75 edició. Així és l’aposta per internacionalitzar la Magdalena a través del Festival Internacional de Música de Festa, un esdeveniment que llueix bandes i grups musicals i dancísticos de tot el món. Enguany el Patronat Municipal de Festes, que dirigeix Omar Braina, i la Junta de Festes, encapçalada per Noelia Selma, juntament amb els coordinadors del festival, Jesús Medrano i Enrique Masó, han partit amb la premissa de potenciar i retornar l’esplendor a aquesta cita, que se celebra del dijous 28 al diumenge 31 de març.

L’amfitriona, encarregada de rebre i donar la benvinguda a la resta de participants, serà la Banda Municipal de Castelló, que dirigeix Marcel Ortega i Martí. Enguany, la ciutat comptarà amb l’exhibició de dues showbands, la Showkorps Pasveerkorps (Leewarden, Holanda) i l’orquestra polonesa Grandiós Radom. Seguint en la línia europea, els i les castellonenques podran veure desfilar a un grup de 48 majorettes procedent d’Eslovàquia. Es tracta de la Mazoretky Noise & Music Band, un equip que va participar el setembre passat en el festival de Shanghái. Des de Suïssa, visitarà la ciutat la Musique de la Police de Ginebra, així com la Brass Band Topside, una banda de l’armada dels Estats Units amb base en Nàpols.
Un total de tres formacions arribades d’Amèrica, portaran un tros de la seua tradició en aquest festival intercultural. La banda de concerts de Puerto Rico, el Ballet Folklorico Nacional de Puerto Rico i el gremi Recreatiu Escola de Samba Beija-Flor (Nilópolis, el Brasil), guanyadora del Carnestoltes de Riu de 2018, són les encarregades d’això. Més enllà del continent americà, també es compta amb la showband femenina Methodisian d’Quantanz que, originària de Pahang, actuaren en representació de Malàsia.

Aquest cocktel de música, dansa i tradició espera ser una finestra al món per a les festes de la Magdalena, declarades d’Interés Internacional. Per això, han volgut brindar la programació d’un fort potencial, de manera que a poc a poc “confiem que en un futur aquest festival siga el millor del món”, segons ha assenyalat el regidor i president del Patronat de Festes, Omar Braina. Així mateix, Braina ha volgut agrair la labor dels coordinadors del festival i la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací