Castelló potencia la mobilitat sostenible amb tallers, macrobicicletada i el Dia sense Cotxes

478

L’edil Jorge Ribes presenta la programació de la Setmana de la Mobilitat i anuncia que el TRAM serà gratuït el 22 de setembre

Actualitat Diària

Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. El tema triat en aquesta edició per la Comissió Europea està centrat en caminar i pedalejar de forma segura i el lema és: Camina amb nosaltres!. Una temàtica amb la que es posa el focus en els beneficis que tenen aquestes dues formes de desplaçament per a la salut, el medi ambient i l’economia. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha presentat hui el programa d’activitats que es desenvoluparan a la ciutat al llarg de la setmana vinent.

Ribes ha destacat la importància de la mobilitat que impulsa l’ús de transport sostenible, així com la rellevància que Castelló se sume a aquesta iniciativa sorgida en 1999 i dirigida a sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de transport més sostenibles com el públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Entre les activitats previstes durant la Setmana de la Mobilitat a Castelló, cal ressaltar el Dia sense Cotxes, que serà el dissabte 21, per la qual cosa el centre de la ciutat quedarà tancat per al trànsit i només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació serà la delimitada entre la plaça de la Pau, Gasset, l’avinguda del Rei Don Jaime, els carrers Zaragoza, Navarra i Arrufat Alonso, la plaça Clavé i els carrers Sant Lluís i Conde Pestagua.

Aqueix mateix dia, 21 de setembre, serà el PARK (ing) Day, des de les 9.00 a les 14.00 hores, al carrer Navarra, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç. La iniciativa (nascuda als Estats Units en 2005) té com a objectiu reivindicar l’espai públic per a la ciutadania d’una forma divertida i original i, al mateix temps, fomentar una mobilitat sostenible. Per a això, es disposaran d’una sèrie de places d’aparcament d’ús públic en la qual els diferents comerços adherits podran deixar volar la seua imaginació decorant-les o realitzant activitats a l’aire lliure. Per a això, enguany es llança un concurs dirigit a tota mena de comerços i entitats en dues modalitats, bé decorant una plaça de pàrquing; o l’aparador del seu negoci.

En la programació del dissabte, figura també una marxa amb bicicleta, que eixirà a les 10.00 hores del carrer Navarra i farà un recorregut urbà amb parada a l’ermita de la Magdalena. Durant la jornada, hi haurà tallers infantils i concerts de música, de Dusting i Paradita flamenca.

A més, un any més i per iniciativa de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el TRAM serà totalment gratuït el diumenge 22.

Durant la setmana hi haurà tallers infantils i activitats ludicodidàctiques sobre la mobilitat sostenible, camins escolars i conducció i seguretat viària de la bicicleta, que es programen en els col·legis Carles Salvador, Censal, Illes Columbretes, Vicent Artero, Jaume I i Manel Garcia Grau.

També es faran inspeccions tècniques de bicicletes gratuïtes en diversos punts de la ciutat i per al divendres 20 hi ha programada una macrobicicletada de 9.00 a 12.30 hores que per primera vegada acollirà el Passadís de les Arts del parc Ribalta, amb la participació d’uns 400 xiquets i xiquetes de set col·legis (Jaume I, Vicent Artero, Manel Garcia Grau, Illes Columbretes, Censal, Carles Salvador i Gaetà Huguet). D’altra banda, s’han organitzat diverses visites guiades a peu: Castelló cultural, Castelló de nit i Essència de Castelló.

Els interessats poden consultar tota la programació relativa a la Setmana de la Mobilitat en la pàgina web seguretatvial.castello.es

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací