Es consolida a Castelló la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura

187

Castelló és la ciutat on més creix el nombre d’espectadors respecte a 2017, amb un 34 % més en el còmput global del Paranimf de l’UJI i el Teatre del Raval. 

Actualitat Diària

La Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura es consolida en nombre d’espectadors en el primer any complet amb programació regular en totes les seus d’Alacant (Teatre Arniches) i Castelló (Paranimf de la Universitat Jaume I i Teatre del Raval).

Segons el conseller Vicent Marzà: “Als cicles de gran qualitat que programem a La Filmoteca de València, hem sumat programacions estables i ben definides també a Alacant i Castelló perquè era necessari que La Filmoteca valenciana tinguera presència al llarg del territori i vertebrara una programació cinematogràfica coherent de nord a sud”.

Castelló és la ciutat on més creix el nombre d’espectadors respecte a l’any 2017. En total, 4.958 persones han gaudit de les projeccions al Paranimf de l’UJI i al Teatre del Raval, amb 83 pel·lícules programades en 85 sessions, cosa que suposa un 34 % d’espectadors més que en 2017. Cal destacar que 2018 ha sigut el primer any en què el Teatre del Raval ha gaudit d’una programació cinematogràfica pròpia de manera quinzenal.

Així, el Teatre del Raval tanca l’any amb un 128 % més d’espectadors que en 2017, quan a l’abril La Filmoteca de l’IVC va començar les seues projeccions en aquest espai. Aquest increment també es constata en una mitjana d’espectadors per sessió superior a la de l’any anterior.

En el cas del Paranimf, aquest manté les dades de l’any anterior amb un creixement d’un 6 % en la xifra d’assistents, amb un total de 3.930 espectadors en 62 sessions de 32 pel·lícules diferents.

Al Teatre Arniches, l’assistència mitjana d’assistents per sessió a La Filmoteca s’incrementa vora un 7 % respecte a 2017, quan es van començar les sessions de cinema al teatre alacantí. Així doncs, han sigut un total de 2.477 espectadors els qui han gaudit de les projeccions cinematogràfiques de La Filmoteca de l’IVC.

A València, destaca la gran acceptació que han tingut les projeccions de La Filmoteca d’Estiu als jardins del Palau de la Música, amb vora 14.000 assistents. Això suposa un increment del 10 % respecte a les xifres de 2017, quan 12.693 van acudir a la cita amb la versió estiuenca de La Filmoteca.

A la sala Berlanga del Teatre Rialto s’ha arribat a 46.366 espectadors en 437 pel·lícules programades en 599 sessions, en què s’han pogut veure des de grans clàssics del cinema fins a estrenes a la ciutat de València, passant per retrospectives de l’obra de grans cineastes, films de països emergents que no es prodiguen molt per les cartelleres comercials o pel·lícules destinades als més menuts.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací