Castelló inclou les noves tecnologies per a posicionarse com a destinació turística inclusiva amb el projecte Ruta dels Estels

1134

Els regidors de Benestar Social i Turisme es reuneixen a Fitur amb entitats i empreses que treballen l’ámbit de l’accesibilitat

Actualitat Diària

L’edil de Benestar Social i Dependència de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, i la regidora de Turisme, Patricia Puerta, han mantingut en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) reunions amb entitats i empreses que treballen en l’ámbit de l’accessibilitat per a posicionar a Castelló como a destinació turística inclusiva.

En aquestes reunions López ha començat a donar els primers passos per a proporcionar a la destinació Castelló de les eines necessàries per a avançar en la millora del grau d’accessibilitat.

La incorporació del projecte castellonenc Ruta dels Estels a l’oferta turística inclusiva de la Comunitat Valenciana és una declaració en tota regla del compromís de l’Ajuntament de Castelló per avançar i millorar una xarxa de serveis que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida i el benestar de totes les persones amb independència de les seues capacitats.

En aquest context, López ha mantingut en Fitur reunions de treball amb associacions i empresaris que treballen en l’àmbit del turisme inclusiu, unes trobades que aspiren a afavorir l’accés als recursos turístics de Castelló a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda, i que han estat centrats principalment en el turisme inclusiu i les noves tecnologies.

López ha ressaltat l’interès de l’equip de Govern Municipal “per impulsar la digitalització per a millorar la qualitat de vida” i ha assenyalat “el paper que les tecnologies poden oferir per a facilitar la vida a persones amb discapacitat o majors amb limitacions de mobilitat”.

Una de les trobades a Madrid ha sigut amb la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif), entitat sense ànim de lucre que representa i promou accions a favor de persones amb discapacitat física i que és avui un referent en matèria de turisme inclusiu.

El regidor ha manifestat que “ens interessen moltes de coses de les quals fa Predif, com el turisme inclusiu online o la plataforma TUR4all, que és un geoportal de turisme accessible per a tots amb realitat augmentada”.

López també ha conegut amb més detall la primera aplicació per a telèfons mòbils que permet traçar rutes accessibles i turístiques, dirigides especialment per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb tot, el responsable municipal ha afirmat que “es tracta de cercar els canals més adequats per a potenciar el que ja tenim i millorar el que fa falta per a posar-ho al servei de tots els ciutadans i el sector turístic”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací