Quatre col·legis de Castelló tenen servei d’infermera escolar des d’aquesta setmana

1063

Els centres educatius són Carles Selma, Sant Agustí, Illes Columbretes i Guitarrista Tárrega i s’ampliarà a altres centres el pròxim curs

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha engegat el servei d’infermeria escolar en quatre centres educatius públics de la localitat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, han visitat avui el CEIP Carles Selma, on la primera autoritat municipal ha anunciat aquesta mesura per a aquesta mateixa setmana, una mesura que s’anirà ampliant a la resta de centres educatius d’infantil i primària.

Marco ha explicat que el projecte s’implanta “atenent les prioritats d’assistència sanitària que ens ha indicat el Col·legi d’Infermeria de Castelló a tenor de les conclusions d’un estudi sobre la situació dels centres escolars de Castelló i, en una primera fase, en els col·legis Sant Agustí, Illes Columbretes, Carles Selma i Guitarrista Tárrega, per a continuar el pròxim curs en altres centres”.

Així mateix, l’alcaldessa ha destacat que el servei “ha començat quan l’ajuntament ha obtingut l’autorització de la Conselleria de Sanitat, doncs les competències en aquesta matèria no ens corresponen, però, com a administració més propera als ciutadans, tenim l’obligació de vetlar pel seu benestar i el servei d’infermeria escolar és una aposta clara per la salut”.

En aquest sentit, ha manifestat que l’entrada en funcionament del servei aquesta mateixa setmana “demostra el compliment del compromís adquirit per aquest equip de govern, i jo mateixa, amb la implantació de la figura de la infermera escolar en els col·legis de la ciutat”.

Cal ressaltar que el servei d’infermera escolar es desenvoluparà en horari escolar i durant aquest curs en els quatre d’educació infantil i primària abans citats per infermers/as amb el master d’infermeria escolar. El projecte tracta de proporcionar assistència de salut a l’alumnat i al personal del centre docent i prevenir, detectar, formar i assistir sobre els principals problemes de salut més prevalents en l’edat escolar.

Per la seua banda, la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha fet especial menció en “l’esforç que hem realitzat per a poder fer realitat aquest compromís i gràcies a la col·laboració institucional entre diferents administracions, Ajuntament i Generalitat, s’ha aconseguit garantir la presència d’infermers escolars en els centres educatius de Castelló”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací