Castelló es la capital de província amb els bitlellets de bus més econòmics de la Comunitat

322

Actualitat Diària

La mobilitat és una qüestió clau en totes les ciutats a Espanya. Ajuntaments i associacions intenten incrementar el nombre de passatgers que utilitzen el transport públic. La pàgina de descomptes i codis promocionals Cuponation ha analitzat el preu d’un bitllet senzill, amb i sense abonament transporti, en les principals ciutats d’Espanya. De l’estudi es desprèn que la capital de província de la Comunitat Valenciana amb els bitllets senzills més econòmics és Castelló de la Plana, amb un preu de 1,05 euros per trajecte, i de 0,82 euros si s’utilitza el bonobús per a pagar. València té els bitllets senzills més cars, 1,50 euros, i a Alacant és de 1,45 euros.

L’estudi reflecteix que a l’hora d’utilitzar l’autobús com a mitjà de transport urbà, pot arribar a ser molt més barat pagar amb la targeta recarregable que amb bitllets individuals. Utilitzar aquest pagament per contacte pot generar un estalvi de 0,15 i 1,32 euros per cada tiquet les diferents ciutats, i a la Comunitat Valenciana pot suposar entre 0,23 i 0,65 euros per cada trajecte.

Si es tenen en compte els preus dels viatges si es paguen amb la targeta de transport, Castelló de la Plana és la més econòmica, seguida molt de prop per València (0,85 euros) i Alacant (0,87 euros). La diferència de les tarifes amb targeta tan sols és de 5 cèntims entre les diferents ciutats de la Comunitat Valenciana, una de les variacions més baixes del país.

En la Comunitat Valenciana, pagar amb la targeta de l’abonament transporti pot suposar un estalvi de el 21,9% i el 43,3% respecte al preu original d’un bitllet. El major estalvi, es produeix a València, on els tiquets senzills costen gairebé la meitat si es paguen amb la targeta de transport. Li segueix Alacant, on la compra a través de la targeta redueix un terç el preu del bitllet (-40%) i finalment, se situa Castelló de la Plana, on l’estalvi suposa un 21,9% respecte a la tarifa bàsica.

En la resta del país, el preu mitjà d’un bitllet senzill té un cost de 1,20 euros per persona i trajecte si es compra dins. En el cas d’utilitzar una targeta o un bo de diversos viatges per a pagar, el cost descendeix fins als 75 cèntims de mitjana. Això permet estalviar prop d’un 38% en el transport públic si es paga mitjançant els bons de transport habilitats pels ajuntaments. Els majors descomptes es donen a Burgos (60,83%), Vitòria (57,14%), Zaragoza (54,81%) i Toledo (54,29%), on els bitllets amb targeta de transport costen menys de la meitat que sense ella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací