L’Ajuntament de Castelló i Creu Roja formen a 36 joves a l’Escola de Segona Oportunitat

758

L’edil de Joventut, Jorge Ribes, ha afirmat que “l’atur juvenil és una de les majors preocupacions del govern municipal i aquest projecte contribueix a frenar aquesta problemàtica”

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló i Creu Roja participen en el projecte Escola de Segona Oportunitat, del que 36 joves (25 homes i 11 dones) s’han beneficiat durant el primer semestre de l’any 2019. Aquesta iniciativa s’encarrega d’oferir ajudes formatives i professionals per a joves en abandonament escolar, que pateixen dificultats al seu entorn familiar, que estan immersos en processos migratoris o joves de 16 a 18 anys que tenen mesures de responsabilitat penal.

“L’atur juvenil és una de les majors preocupacions de l’equip de govern i projectes com l’Escola de Segona Oportunitat contribueixen a frenar aquesta problemàtica”, ha afirmat el regidor de Joventut, Jorge Ribes, qui ha afegit que, a més, aquest projecte també es dirigeix cap a un sector de joves amb alta motivació cap al treball i que pertanyen a llars amb baixa intensitat en l’ocupació, privació material o que no han tingut oportunitats per a poder accedir a formació ocupacional. “L’administració ha de saber escoltar i detectar les necessitats dels joves i impulsar el seu potencial”, ha indicat Ribes.

Les principals fases d’actuació dins d’aquest projecte conjunt de l’Ajuntament de Castelló i Creu Roja són l’orientació vocacional (amb 5 hores per participant), l’orientació grupal i els tallers d’activació de la motivació (amb 30 hores per participant), la intervenció educativa i millora competencial (la qual consisteix en 376 hores per participant), i les avaluacions professionals, (de 101 hores). Durant aquesta última etapa, es testa els assistents per a desenvolupar professions relacionades amb la recollida de residus marins, els oficis audiovisuals i artístics o la gastronomia.

D’altra banda, l’Escola Segona Oportunitat ofereix altres activitats enfocades cap a la participació en la societat, com per exemple, una taula intercultural de coordinació de recursos comunitaris, un mentoring amb col·laboració del Màster en Psicopedagogia de la UJI o una jornada sobre el desenvolupament local de la Comunitat Valenciana impartida per un grup d’investigació en desenvolupament territorial de la Universitat de València.

Al llarg de l’any 2018, van ser 52 el total de joves participants (34 homes i 18 dones) els que es van beneficiar de les ajudes brindades per l’Ajuntament de Castelló i Creu Roja. Entre abril de 2018 i febrer de 2019 es van dur a terme la prova lliure de graduat en Secundària, la d’accés a la formació professional del grau mitjà, la certificació de competències clau en Servef/Labora i les inscripcions i la matriculació en la Formació Professional bàsica.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací