Castelló consolida la seua aposta per l’accessibilitat amb les 17 parades de bus urbà amb plataformes

564

Actualitat Diària

La xarxa de transport públic de Castelló consolida la seua aposta accessible a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) impulsada per l’Ajuntament i els fons FEDER, amb les 17 parades de bus que incorporen innovadores plataformes de policlorur de vinil -PVC- per a millorar l’accessibilitat i garantir esperes més segures i confortables.
El projecte ha sigut la primera de les dotze operacions executades que està materialitzant ja la ciutat en el marc de EDUSI-Transforma Castelló, que suposa l’arribada de la major inversió europea a la capital: 20,2 milions d’euros.
Les plataformes, amb un pressupost de 290.000 euros, asseguren l’accessibilitat a la xarxa municipal del transport urbà de tota la ciutadania -amb o sense mobilitat reduïda-; milloren la seguretat dels qui ho utilitzen en incrementar la distància amb el trànsit rodat; i aconsegueixen una espera més còmoda. A més, milloren la funcionalitat de la maniobra de recollida de viatgers del transport públic ja que impedeixen que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles.
“Totes aquestes millores igualen en drets a les persones i avancen en la consecució d’una ciutat més inclusiva i més amable; en la transformació de Castelló des de l’àmbit de la mobilitat i l’accessibilitat”, recorda l’alcaldessa, Amparo Marco.
De manera indirecta aquesta actuació ajuda a potenciar l’ús del transport públic urbà, a minorar els desplaçaments en vehicle privat i reduir així les emissions de CO₂.
Les parades que han millorat l’accessibilitat dins d’aquest paquet d’inversions d’EDUSI-Transforma Castelló estan situades al carrer Sant Roc; avinguda Benicàssim (2); camí La Plana; carretera de l’Alcora (2); avinguda Germans Bou (2); María Rosa Molas; Columbretes; Maestro Ripollés; Joaquín Costa; avinguda de la Mar; avinguda Casalduch (2), carrer República Argentina, enfront de l’Hospital Provincial, i en l’avinguda Quevedo.
Són plataformes compostes per peces modulars de plàstic reciclat que es combinen i encaixen com un puzle de manera que permeten múltiples configuracions amb diferents amples, longituds o fins i tot angles. Ofereixen gran versatilitat per a adaptar-se a l’espai urbà i a les diferents parades de transport públic.
“A vegades, els xicotets gestos fan grans a les ciutats. Poder viure, desplaçar-se i participar en la vida urbana d’una forma plena, sense diferències, és el triple repte en el qual fixa la seua mirada Castelló com a ciutat inclusiva. Al costat d’Europa, i amb Europa”, recalca Marco.
Cal recordar que Castelló ha sigut premiada com a segona millor ciutat accessible d’Europa 2020. Al guardó atorgat per la Comissió Europea optaven enguany un total de 50 localitats del continent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací