Cajamar finança a Castelló instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

356

Actualitat Diària

Aquest matí Cajamar ha reunit a més d’un centenar d’empresaris a Castelló en la jornada tècnica ‘L’autoconsum fotovoltaic’, en la qual s’han donat a conéixer les últimes novetats sobre les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum d’energia elèctrica.

La nova normativa, regulada pel Reial decret 244/2019, té com a principal modificació l’eliminació de l’anomenat ‘impost al sol’, i l’aplicació d’una compensació per excedent que contribueix a millorar la rendibilitat de la instal·lació.

El director territorial de Cajamar a València i Castelló, Eduardo Holgado, ha sigut l’encarregat d’inaugurar la jornada, informant de la nova línia de finançament que Cajamar ha posat en marxa per a empreses i sector agroalimentari, amb unes condicions molt avantatjoses per a aquestes instal·lacions d’energia fotovoltaica, que s’amortitzen en un termini inferior a 10 anys. En aquest sentit, ha afegit que “a partir d’aqueix moment les empreses aconseguiran que durant més de 15 anys siga tot estalvi per al seu negoci, tenint en compte que la vida útil de la instal·lació és d’almenys 25 anys”.

Holgado ha reiterat el compromís de Cajamar amb la banca responsable, el desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient i amb el finançament de projectes, com la instal·lació d’energia fotovoltaica, que és un sistema de generació d’energia neta, renovable i lliure d’emissions de CO2. “Amb els nostres productes i serveis, en Cajamar sempre intentem ajudar a les empreses, i en particular al sector agroalimentari, a estalviar costos, a modernitzar les seues instal·lacions i, per tant, a millorar la seua competitivitat i eficiència, i a ser sostenibles”, ha afirmat.

Posteriorment, el cap del Departament d’Energies Renovables de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Germán Cuñat Martínez, ha explicat les claus de la nova regulació sobre l’autoconsum d’energia elèctrica, com pot ser l’establiment d’un mecanisme simplificat de compensació de l’energia produïda i no consumida instantàniament pels xicotets autoconsumidores, així com la guia de tramitació que comportarà una reducció en els processos administratius.

Finalment, el gerent de l’empresa Heliotec, Josep Antoni Nebot Garriga, ha exposat supòsits pràctics de la rendibilitat que s’obté amb aquestes noves instal·lacions, sobre la base de l’experiència sobre projectes emesos a empreses de la zona, analitzant variables tan importants com el consum elèctric, cost i dimensionament de la instal·lació, retorn de la inversió, així com la qualitat dels elements que constitueixen aquests projectes empresarials.

Com a exemple, depenent del consum anual i de com es distribuïsca mensualment en les diferents franges horàries, per a un consum de 410.687 kwh/any es necessitaria una instal·lació d’una potència de 100 kWp, i tenint en compte que el seu cost és d’uns 85.000 euros i que tindrà una vida útil aproximada de 25 anys, l’estalvi durant aqueix període seria d’uns 280.000 euros.

L’autoconsum fotovoltaic es revela com una opció mediambiental, sostenible i que a més permet estalviar costos i guanyar eficiència a llars, empreses, indústries, explotacions i negocis en general, ja que és una energia més econòmica que les convencionals (tan sols el cost de la instal·lació i el seu manteniment, perquè la producció solar és gratuïta). Això sí, els usuaris hauran de romandre connectats a la xarxa elèctrica per a poder proveir-se d’electricitat en les hores que no es produïsca energia solar, en ser encara poc competitiu poder disposar de bateries d’emmagatzematge

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací