CaixaBank reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya

333

Actualitat Diària

CaixaBank, entitat pionera en la gestió de la diversitat, ha llançat la tercera edició del seu Premi Dona Empresària, que reconeix l’excel·lència professional i empresarial de dones amb una important i reconeguda trajectòria de lideratge en el món de l’empresa a Espanya.

El guardó s’ha consolidat a nivell nacional pel seu impuls a la diversitat i la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola. Així, el premi té com a objectiu augmentar la visibilitat, credibilitat, acceptació, reconeixement social i respecte a la dona empresària, ajudant a crear consens social sobre el seu important paper en l’actual món econòmic i social.

La guanyadora del Premi Dona Empresària 2019 de CaixaBank serà una de les dues representants espanyoles en els premis IWEC en el marc de la 12a Conferència International Women’sEntrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que aquest any acollirà la ciutat de Nova Delhi entre els pròxims 10 i 13 de novembre. La segona candidata serà seleccionada per la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat impulsora d’aquests premis internacionals.

El Premi Dona Empresària 2019 s’inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, llançat en 2017 per a desenvolupar i promoure el valor de la diversitat dins i fora de l’entitat. El jurat del Premi Dona Empresària està format pel comitè de Diversitat de CaixaBank, integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, i supervisa l’estratègia i els resultats obtinguts.

Les candidates han de complir les condicions que estableix IWEC, entre altres, ser accionista majoritària de l’empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. Per part seva, l’empresa ha de tenir almenys tres anys d’antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars, i mostrar un compromís amb l’honestedat, l’equitat, l’objectivitat i la responsabilitat.

El termini per a presentar les candidatures per a la tercera edició està obert fins al 15 de maig. Les empresàries que compleixin les condicions de les bases poden presentar la seva candidatura de manera presencial en les oficines de CaixaBank.

En una primera fase, se seleccionaran 3 candidates en cadascuna de les 14 direccions territorials de CaixaBank. De elles, es triarà la finalista de cada territori i de les 14 finalistes es triarà a la guanyadora nacional de la tercera edició, que succeirà a Inés Juste, presidenta del Grup Juste, i a Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol, guanyadores de la primera i de la segona edició del Premi Dona Empresària de CaixaBank, respectivament.

Per a ambdues, l’experiència va ser molt positiva. Per a Inés Juste, “ser Dona Empresària de l’any va suposar per a mi un motiu d’orgull i de posar en valor la labor de l’empresariat d’aquest país, que tant aporta i treballa pel seu desenvolupament econòmic i social”. El seu pas per IWEC li ha aportat “una major visió del món a nivell empresarial, i l’oportunitat de formar part d’una xarxa de dones d’extraordinària vàlua, professional i personal”.

Per part seva, Rocío Hervella assegura que el recocimiento va suposar per a ella un gran estímul personal i professional; i destaca la importància d’aquest tipus d’iniciatives com “molt necessàries i oportunes, perquè atorguen una visibilitat sense precedents a dones que són un exemple per a moltes joves que tenen un llarg camí encara per davant”.

Les empresàries guanyadores a nivell Comunitat Valenciana en les dues edicions anteriors van ser Rosa Ana Perán, vicepresidenta del Grup Pikolinos, en 2017, i Mª José Llopis, consellera delegada i directora general del Grup Ametlles Llopis, en 2018.

El programa Wengage de CaixaBank

CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l’organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

Dins del seu Pla de Diversitat, CaixaBank ha posada en marxa el programa Wengage per a potenciar el seu compromís amb la diversitat i la igualtat de gènere. La iniciativa té una doble vessant: interna, amb una sèrie d’accions dirigides a incrementar la visibilitat i la proporció de dones en posicions directives de l’entitat i impulsar el talent i desenvolupament professional; i externa, amb activitats dirigides al públic general per a conscienciar sobre la igualtat d’oportunitats i el valor de la diversitat.

En l’àmbit intern, CaixaBank compta a tancament de març 2019 amb un 40,1% de dones en posicions directives, un dels més alts del sector, i té un Pla d’Igualtat per a contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

Així mateix, l’entitat ha presentat en 2018 el seu “Guia de comunicació igualitària: el repte de les relacions interpersonals”, un document per a trencar estereotips i promoure els comportaments igualitaris i no discriminatoris en l’àmbit professional.

En l’àmbit extern, CaixaBank promou premis i conferències per a incrementar la visibilitat de les dones en múltiples àrees de responsabilitat. És el cas del Premi Dona Empresària, que reconeix la trajectòria de dones del món empresarial; o els premis WONNOW que, en col·laboració amb Microsoft, premien a les millors estudiants en matèries STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en les seves sigles en anglès). A més, en 2018, CaixaBank ha impulsat 70 trobades a Espanya per a conscienciar sobre el valor de la diversitat; i 11 jornades Diversity Talks en la xarxa internacional del banc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací