Bravo destaca la labor de la Càtedra DeBlanc en la lluita contra la corrupció

509

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat la labor desenvolupada en tot just dos anys i mig per la Càtedra Deblanc per a delimitar els delictes econòmics i el blanqueig de capitals.

La consellera Bravo ha inaugurat les III Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals de la Càtedra Deblanc que s’han dut a terme aquest dimecres en el Rectorat de la Universitat de València, on ha recordat que “aquesta càtedra va ser creada en 2018 com a fruit d’un conveni entre la Facultat d’Economia de la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques. Des de llavors la càtedra ha complert amb escreix els objectius establerts en el conveni que va propiciar el seu naixement i s’ha convertit en una absoluta referència la labor de la qual està sent cada vegada més reconeguda i per la qual la Generalitat està orgullosa de la seva participació i suport”.

Bravo ha subratllat que la Càtedra DeBlanc és “l’aportació de la Generalitat per a satisfer una demanda històrica dels jutges, com és la creació d’òrgans assessors especialitzats en economia, finances i computació que els ajudaran en la fase d’instrucció en la persecució d’aquesta mena de delinqüència”.

En aquest sentit, la càtedra ha posat a la disposició de l’Administració de Justícia valenciana el coneixement i les eines tècniques d’anàlisis necessàries per a auxiliar a la Justícia, els cossos i forces de seguretat de l’Estat i les autoritats tributàries en la tasca d’interpretar i examinar les dades generades per presumptes responsables de delictes econòmics o de blanqueig de capitals.

La consellera ha explicat que “la càtedra ha exercit formalment com a perit o auxili tècnic en nou procediments incoats en els jutjats valencians i han estat contínues les reunions amb jutges i amb responsables de Policia Judicial per a prestar-los assessorament. A més, els experts de la càtedra han elaborat un programari especialitzat en maneig de grans bases de dades que es va distribuir a la Fiscalia i Policia Judicial”.

Bravo ha recordat que la càtedra DeBlanc, en el seu vessant formatiu, l’any passat va dur a terme un total de vint cursos reconeguts pel Consell General del Poder Judicial, facilitant d’aquesta manera l’assistència als mateixos de jutges i magistrats. També en la seva activitat investigadora s’han elaborat informes que han estat posats a la disposició del personal de Justícia i dels cossos de seguretat i s’han aprovat tres projectes d’ajuda a la recerca, així com publicat articles de caràcter acadèmic en publicacions especialitzades.

La consellera també ha remarcat la participació de persones investigadores en 11 fòrums especialitzats, així com les seves accions d’estímul a la recerca. En aquest sentit, són ja tres les edicions dels premis al Millor Treball de Fi de Grau i Fi de Màster, guardons que reconeixen els millors treballs d’estudiants relacionats amb metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals.

Finalment, la consellera de Justícia ha destacat que “aquestes III Jornades seran d’enorme utilitat per als assistents i aquest benefici redundarà en tota la societat que precisa que els seus jutges, fiscals i forces i cossos de seguretat de l’Estat tinguin la formació i les eines per a defensar-nos i protegir-nos de totes les amenaces”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací