Borriana ja forma part de la Ruta Templera que creua el territori castellonenc

451

Dins del projecte Territori Templer s’han situat totems en tots els punts destacats de la localitat

Actualitat Diària

La localitat de Borriana ha entrat a formar part del projecte Territori Templer, una proposta cultural que pretén posar en valor el nostre patrimoni i el nostre passat per a convertir-los en un al·licient turístic. L’edil de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que “Territori Templer té un important objectiu divulgatiu de la història, però també és una suggeridora oferta de rutes senyalitzades en les quals el turista: aventurer, creient o descobridor podrà reviure altres èpoques i gaudir de l’arquitectura, l’art, les festes, l’artesania i de la nostra rica gastronomia”.

Borriana Ruta TempleraDurant aquestes setmanes s’han instal·lat fins a deu totems repartits en els punts  templers més destacats de la ciutat de Borriana. En les entrades a la ciutat per Castelló i Vila-real, i Nules. Dins del casc històric, se situen els tòtems en la plaça Major, explicatiu de tota la ruta, a la casa Abadia i la muralla i absis de la Basílica d’El Salvador, al carrer Sant Agustí en la resta de muralla, a l’església de Sant Blai, al carrer Sant Pasqual, en la muralla i torre medieval restaurades, i fora del nucli urbà, en l’Alqueria de Calatrava, la Torre del Mar i l’últim en Vinarragell.

“És una forma que els veïns i veïnes, i també els visitants coneguen un poc més de la nostra història, i el passat templer amb el qual va comptar Borriana”. L’aguerrida fe dels templers, la seua valentia i fidelitat els va convertir en la Baixa Edat mitjana, en l’Ordre més poderosa de l’orbe. En les nostres terres, aquesta ordre militar va ser decisiva per a la reconquesta cristiana, ja que els templers van ser el braç armat dels reis des del segle XII. Amb les seues espases i moltes vegades amb les seues vides, es van guanyar la donació de múltiples propietats: terres, castells i viles.

Borriana Ruta TempleraLa província de Castelló està plena d’aquells vestigis de l’edat mitjana. Des de Peníscola fins a Borriana, el territori s’esguita de llocs increïbles que porten al visitant a reviure el seu passat templer. És el moment de posar en valor aqueixa història. De donar a conèixer els llocs que van ser fites i símbols del nostre ric passat.

D’aquesta manera, Borriana entra a formar part de la xarxa de ciutat com Culla, Peníscola o Alcalà de Xivert, en els quals ja s’ha implantat la informació divulgativa.  Al projecte s’aniran incorporant iniciatives que ajuden a divulgar aquest patrimoni de forma atractiva i didàctica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací