Borriana anuncia els més de 450 serveis que es comptarà a les Falles 2018

El dispositiu de seguretat s'iniciarà amb la inauguració del Mesón del Vi que tindrà lloc el dia 9 a les 12 hores

928

ActualitatDiària

L‘alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el Subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, i el regidor de Seguretat i Policia Local a Borriana, Javier Gual, s’han reunit amb els representants de Policia Local de Borriana, Guardia Civil i Policia Autonòmica per a tancar el dispositius de prevenció i seguretat durant les pròximes festes de Falles en la capital de la Plana Baixa.

Així, el regidor de Seguretat i Policia Local en la ciutat, Javier Gual qui ha detallat que “a causa que la durada de les Falles i el conjunt dels actes que precisen de presència policial són pràcticament iguals als anys anteriors, el dispositiu que hem acordat avui en la Junta serà molt similar, amb el que esperem que les xifres de molèsties o d’actes delictius seguisquen reduint-se com ha sigut la tònica dels últims anys i que la col·laboració i coordinació entre cossos de seguretat seguisca donant els bons resultats que hem pogut aconseguir fins ara”. El mateix Gual ha volgut destacar que “el total de serveis de fins a vuit hores i mitjana que realitzarà la Policia Local de Borriana serà de 225, als quals cal sumar els 224 que hem acordat també amb la Guàrdia Civil, a més dels específics de Bombers i Protecció Civil.El dispositiu de seguretat s’iniciarà dins de les mateixes Falles amb la inauguració del Mesón del Vi que tindrà lloc el dia 9 a partir de les dotze del migdia”. Gual també ha detallat que “ja en els actes de Pleitesia d’aquesta setmana i en el sopar de Gala del dissabte es disposarà dels operatius de tràfic necessaris per al normal desenvolupament de cada acte”.

Finalment, Gual també ha especificat que “la part més important de la coordinació en la prevenció té molt a veure amb els actes en els quals la pirotècnia és protagonista, per açò també hem establit els dispositius per a les “mascletaes” que tindran lloc entre el dia 16 i el 19, i especialment per al correfoc i la Nit del Foc, en la qual aquest any es llançaran prop de 215 kg de pólvora”. Gual no ha volgut deixar passar l’ocasió per a “agrair el treball que realitzen de forma totalment coordinada Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Autonòmica i Policia Local, els qui al costat del treball de Via Pública i de la mateixa Junta Local fan possible aquest complet dispositiu i que la prevenció seguisca sent nostra millor basa a l’hora de viure intensament les Falles però d’una forma cívica i respectuosa”.

Per la seua banda, el Subdelegat de Govern, David Barelles, ha destacat “la gran col·laboració i cooperació que un any més hem tancat de cara a les Falles de 2018 a Borriana, i que ja en els últims anys han possibilitat que tant durant la setmana de celebracions com en la resta de l’any, els índexs de delinqüència hagen baixat notablement”.

Com és habitual en la Junta de Seguretat de Falles, també s’ha aprofitat per a fer balanç sobre les dades del conjunt de l’any 2017, i des de Subdelegació s’han oferit dades com “la reducció de fins a un 3,17% de les infraccions penals, al que cal sumar que també l’esclariment d’eixes infraccions ha augmentat en quasi un 10 per cent respecte a 2016, situant el nivell d’esclariment de casos en una històrica taxa en la ciutat del 40,5%, la qual cosa és una mostra més del treball cooperatiu entre les diferents institucions encarregades de la prevenció i la seguretat”. El nombre de detinguts ha augmentat en un 2,51% pel que fa al 2016. “Són unes dades extraordinàries. Els veïns de Borriana viuen en una ciutat més segura que fa un any, i açò ha sigut possible gràcies al treball de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, una labor que és exemplar”, ha subratllat Barelles.Dins dels delictes, s’ha assenyalat un descens en els delictes contra el Patrimoni i s’han detallat els 46 delictes registrats a nivell agrari, dels quals s’han derivat un total de 32 persones investigades o detingudes, a més de la intervenció d’un total de 35.000 quilos destruïts posteriorment per no poder garantir-se la seua trassabilitat.

Finalment, també s’han fet públiques algunes de les xifres derivades del sistema VIOGEN, al que la Policia Local de Borriana es va adherir en passat mes de maig. En l’actualitat hi ha 48 dones que estan sota el règim de mesures de protecció per casos de violència de gènere, de les quals 4 estan directament assignades i custodiades per agents de Policia Local. En aquest sentit, durant la Junta Local de Seguretat s’ha manifestat la voluntat que la mateixa P. Local per a avançar en aquesta col·laboració al nivell màxim, és a dir, rubricar el protocol d’accés a la plataforma Viogen.Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací