Benicàssim programa concerts, exposicions i activitats per a joves i majors en març per a celebrar el Dia Internacional de la Dona

1109

La programació completa es perllongarà durant tot el mes de març

Actualitat Diària

Benicàssim celebrarà el Dia Internacional de la Dona sota l’eslògan ‘Natives’ en homenatge a les dones benicenses amb una programació que es perllongarà durant tot el mes i comptarà amb exposicions, concerts, activitats per a joves i per a majors.

La regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, ha presentat avui la programació que commemorarà la celebració del Dia Internacional de la Dona, al costat de l’alcaldessa de la ciutat, Susana Marquès. Durant tot el mes de març, la regidoria d’igualtat, en col·laboració amb les associacions locals i col·lectius del municipi, engeguen prop d’una vintena d’activitats dirigides a tots els públics.

“En aquest març de 2018 volem donar visibilitat a les dones de Benicàssim. Per açò hem triat l’eslògan ‘Natives’, perquè reforça la idea de l’origen i de l’experiència de ser dones nascudes i criades en la nostra cultura i en la nostra terra”, ha assenyalat Batalla.

El cartell i un dels eixos de la programació del 8 de març, és l’exposició de fotografies de l’artista Laura Avinent, Ulalalau. La coneguda fotògrafa castellonenca va impartir el passat any un taller de fotografia dirigit a dones del municipi, de qual van eixir instantànies que reflecteixen precisament aqueix caràcter que ofereixen les mirades i la pell al nu, mostrant les vivències i la història personal de cada dona.
L’exposició s’inaugurarà el 8 de març i romandrà oberta en la Sala Melchor Zapata fins a l’1 d’abril.

Amb la mateixa temporalitat es va a inaugurar l’exposició de pintures de la pintora Rosmary Badenes, sota el títol ‘Diverses’ que complementarà la temàtica artística de dona que es mostrarà en aquesta programació.

Vanessa Batalla ha assenyalat que un altre de les fites importants de la programació és l’homenatge a la dona treballadora que realitza l’Associació de Mestresses de casa Santa Águeda que, en aquesta ocasió enaltirà la figura d’Isabel Ribes, comerciant del municipi.

La regidora ha destacat que també, com ja és una cita obligada, el dia 25 de març es realitzarà l’acció contra la violència contra les dones que, en aquesta ocasió tindrà caràcter juvenil i consistirà en la difusió i viralització d’un audiovisual que confeccionaran els joves del Casal Jove.

PROGRAMACIÓ COMPLETA DEL MES DE MARÇ

8 de març
19:00 Exposició de Fotografia ‘Natives’, (dones de Benicàssim) de la fotògrafa Ulalalau
Lloc: Sala Melchor Zapata
20:00 Exposició de pintura ‘Diverses’, de l’artista Rosmary Badenes
Lloc: Sala Escena

9 de març
17:30 Homenatge a la dona emprenedora.
Lloc: Seu de l’Associació de Mestresses de casa Santa Águeda de Benicàssim (Calle Dolores)

9 i 10 de març
21:00 a 09:00 Nit al Casal ‘Entre nosaltres’
Lloc: Casal Jove (prèvia inscripció)

13 de març
18:00 Taller ‘Masculinitats alternatives’ impartit per la Fundació Isonomía- UJI.
Lloc: Casa de Cultura (EPA)

15 de març
19:00 Superpartida de Trivial Feminista. (Feminismes reunits). Dinamitzat per María Llopis.
Lloc: Llibreria Novembre

16 de març
19:30 Concert Líric ‘Sentiments de dona’ amb la participació de les soprano, Salomé Rodriguez, Emilia Versa, el baríton, Antonio Verchili i la pianista Isabel Pellicer.
Lloc: Espai de la música Mestre Vila (entrada gratuïta)

16 de març
17:00 Anem a visitar les exposicions del Mes de la Dona
Lloc: Casal Jove.

17 de març
17:00-20:00 Mural del mes de la Dona, ‘Què és per a tu ser dona?’
Lloc: Casal Jove

24 de març
17:00-20:00 Karaoke amb cançons no sexistes
Lloc: Casal Jove

25 de març
Durant tot el dia. Campanya audiovisual en xarxes socials ‘Tots els 25 són 25 de novembre’
amb la col·laboració dels joves del Casal Jove.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací