Benicàssim acollirà una jornada sobre drenatges urbans amb prestigiosos experts de tota Espanya

Marquès, ha assenyalat que “estem davant un esdeveniment que va a significar una de les més importants accions de difusió del model de treball i recerca sobre el projecte"

244

ActualitatDiària

Benicàssim acollirà el pròxim 15 de juny, a alguns dels més prestigiosos experts en Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) en el marc del projecte LIFE CERSUDS, un projecte innovador en lluita contra el canvi climàtic que, de manera nova, utilitza ceràmica en estoc, de baix valor comercial, com parteix integrant fonamental del sistema urbà de drenatge.

L‘alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha assenyalat que “estem davant un esdeveniment que va a significar una de les més importants accions de difusió del model de treball i recerca sobre el projecte Life-Cersuds. Benicàssim ha fet un pas avance a emprendre iniciatives dirigides a la millora de la sostenibilitat del municipi i, en aquest cas, el projecte de remodelació del carrer Torre Sant Vicent, ens va a permetre convertir-nos en exemple de bones pràctiques i de recerca en projectes ambientals. De fet, l’obra està previst que concloga a la fi de juny o principis de juliol, per a poder ser avaluat ja durant aquest estiu”.

En la jornada del pròxim 15 de juny intervindran en primer lloc Javier Mira (investigador principal del projecte per part del ITC) al costat d’Ignacio Andrés, investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV), des de l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i el Medi ambient (IIAMA) els qui explicaran què és i en què consisteix el projecte LIFE.

A continuació, participarà l’arquitecte Enrique Fernández-Vivancos, autor, al costat d’Eduardo de Miguel, del projecte arquitectònic del demostradorconstruït en el Carrer Sant Torre de Vicent de Benicàssim i Sara Perales, gerent de Green Blue Management, que aprofundiran en les característiques d’aquest demostrador.

Després d’una pausa, Manuel de Pazos, de l’Ajuntament de Madrid, Roberto Soto, de l’Ajuntament de Barcelona, i Ángel Mena, de l’empresa Metropolitana de Proveïment i Sanejament d’Aigües de Sevilla explicaran les seues respectives experiències en aquestes ciutats relatives als Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS). A la conclusió de les intervencions, es realitzarà una visita a les obres de la Calle Torre de Sant
Vicent El projecte LIFE CERSUDS, està coordinat per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) i compta amb la participació de l’Ajuntament de Benicàssim, la Universitat Politècnica de València (UPV), el Centre Ceràmic de Bolonya (CCB-Itàlia), CHM Obres i Infraestructures, S. a., el Centre Tecnològic dóna Cerâmica i do Vidro(CTCV-Portugal),l’empresa Trencadís de Sempre, S.L i la col·laboració de la Diputació Provincial.

Més sobre LIFE CERSUDS

El projecte LIFE CERSUDS (Ceramic SustainableUrban Drainage System), incorpora un sistema que consisteix en una superfície permeable la pell de la qual està formada per un nou material, de baix impacte ambiental, basat en l’ús de rajoles ceràmiques en estoc, amb baix valor comercial. Aquest sistema pot reduir l’aigua de vessament superficial i reutilitzar-la per al reg, a més de reduir la contaminació difusa i millorar la qualitat de les aigües pel que fa a altres sistemes tradicionals.

Més informació: http://www.lifecersuds.eu

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací