Benicarló acull diverses activitats de la Unitat Militar d’Emergències en el seu 14é aniversari

393

Actualitat Diària

Al llarg d’avui, Benicarló acull una jornada amb diverses activitats al voltant de l’UME, que celebra el seu 14é aniversari. En concret, aquest matí ha tingut lloc una conferència, que ha servit com a preludi per a la inauguració de l’exposició fotogràfica «Para servir». La mostra, que es pot visitar a l’Edifici Gòtic fins al 15 de novembre, repassa les intervencions que ha realitzat el cos des de la seua creació.

A més, al llarg d’avui també s’exhibeixen a la plaça de la Constitució un seguit de vehicles i de mitjans que l’UME utilitza per a les seues intervencions. En concret, es podran veure dos vehicles auto-bombes, un Amarok (vehicle tot-terreny), dos motos de policia militar, un camió amb amb llevaneu de proa i dispensadora de sal, una EMBAL (màquina d’extracció d’aigua i fangs), una plataforma de treball d’alumini (embarcació), un Mallorca (Lloc de comandament avançat) i un VAMTAC (vehicle porta personal).

L’UME és una força conjunta, organitzada amb caràcter permanent, que es va crear l’any 2005 amb l’objectiu de preservar la seguretat i el benestar de la ciutadania en situacions de greus riscos, catàstrofes o situacions similars. Així, en aquests 14 anys han realitzat 520 intervencions, 11 de les quals han estat a la província de Castelló. En concret, han actuat en incendis forestals a Les Useres, Onda, Sogorb, Andilla, Montant o Artana, han recuperat la viabilitat a Barraques en diverses ocasions i han buscat persones desaparegudes a Morella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací