Bankia i Kreab impulsen un grup de treball sobre ètica digital en la Fundació Cotec

789

Actualitat Diària

Bankia i Kreab han impulsat la creació d’un grup de treball sobre Privacitat i Ètica Digital en la Fundació Cotec per a la Innovació, que ja ha celebrat la seua primera reunió per a definir les línies estratègiques que abordarà. L’objectiu d’aquest grup és analitzar i proposar un model de privacitat i ètica digital que incloga un decàleg de bones pràctiques en aspectes com la gestió de les dades personals dels clients per part de les empreses.

D’aquesta manera, s’estudiaran tendències, oportunitats, reptes i responsabilitats davant el desafiament que suposa el tractament de la privacitat, es buscarà donar notorietat al debat sobre l’ètica digital a Espanya, i es descriuran possibles accions a curt, mitjà i llarg termini.

El director corporatiu de Compliment Normatiu de Bankia i coordinador del grup de treball, Juan Manuel Casco, ha subratllat que “el vertader repte és que les companyies adopten una estratègia l’horitzó de la qual siga convertir la gestió de la privacitat de les dades, d’una forma ètica, en un avantatge competitiu en l’era digital”.

Per a Xavier Cima, digital policy director de Kreab, “l’entendre què podem fer i què no en el que a la gestió de dades es refereix ajudarà les companyies a focalitzar-se en les persones generant confiança i establint un model d’ètica digital enormement necessari. Cotec ens dóna la clau per a treballar amb els millors experts en aquest entorn, llançant aquest grup de treball liderat per Bankia i Kreab i en el qual participen algunes de les principals empreses del món”.

El grup està format per representants d’entitats públiques i privades, com Ayming España, Ajuntament de Madrid, BBVA, CaixaBank, ClarkeModet, Google España, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Mapfre, Mercadona, Orange, Primafrio, Repsol, Telefónica i TMC.

Fases i decàleg de bones pràctiques

Per al desenvolupament dels treballs d’aquest grup s’han establit quatre fases. La primera és la de kick-off o etapa de preparació de l’equip i el projecte, la segona és el diagnòstic i anàlisi de la situació, la tercera se centrarà en la preparació i celebració de les reunions del grup de treball i, en l’última, s’elaboraran i publicaran els resultats.

Les conclusions es reflectiran en un decàleg de bones pràctiques que aspira a convertir-se en una eina fonamental, en un context en què les empreses han de dissenyar les seues estratègies d’ètica digital, per a afrontar de manera responsable els reptes i oportunitats que es deriven de l’obtenció i gestió de les dades

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací