Bankia i Fundació Bancaixa entreguen 100.000 euros a projectes d’inserció

876

Les ajudes permeten el desenvolupament d’iniciatives de quatre associacions de la província de València, quatre d’Alacant i dues de Castelló

Dins de l’acord d’acció social de totes dues entitats, Bankia i Fundació Bancaixa entreguen 100.000 euros a deu projectes d’inserció de persones amb diversitat funcional. La cinquena ‘Convocatòria Capaces’ destina 10.000 euros per projecte a programes de formació professional, inserció laboral, creació d’ocupació i inclusió social en la Comunitat Valenciana. Les ajudes permeten el desenvolupament d’iniciatives de quatre associacions de la província de València, quatre d’Alacant i dues de Castelló

Actualitat Diària

Bankia i Fundació Bancaixa han fet lliurament aquesta vesprada de les ajudes de la cinquena ‘Convocatòria Capaces’, per la qual es concedeixen un total de 100.000 euros a 10 associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana. Les entitats seleccionades desenvolupen projectes d’inclusió social i integració en les tres províncies.

Els projectes estan orientats a la formació professional enfocada a l’ocupació, la inserció laboral, la creació de llocs de treball, la promoció de l’autonomia personal, així com el suport psicosocial a l’entorn familiar.

Els representants de les associacions han estat acompanyats en l’acte pel president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón; el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas; i Amparo Vallés, presidenta de *Acova (Associació Ajuda a Persones amb Malaltia Mental de la Comunitat Valenciana), que ha parlat en representació de les entitats donades suport per la convocatòria.

Durant l’acte, Rafael Alcón ha ressaltat el paper essencial que realitzen les associacions. “Sabem que la integració plena és un objectiu ambiciós i pel qual encara hi ha molt de treball que fer, però convocatòries com aquesta, que des de fa cinc anys desenvolupem al costat de Bankia, ens permeten avançar en aqueix camí i fer passos ferms cap a un canvi en la realitat social i laboral d’aquest col·lectiu”, ha comentat.
En aqueixa línia Jaime Casas ha subratllat que “en Bankia creiem profundament en l’important paper que tenim com a agent de canvi i millora per a la societat”. “Estem encantats de formar part d’aqueix canvi i de treballar de la mà d’entitats com la Fundació Bancaixa, que comparteix amb nosaltres el compromís de fer tot el possible per a millorar la qualitat de vida de la gent que ens envolta”, ha afegit.

En representació de les associacions ha intervingut la presidenta de Acova, Amparo Vallés, que ha agraït el suport de Fundació Bancaixa i Bankia i ha felicitat “a totes les entitats, tant aquelles que reben el suport d’aquest programa com totes aquelles que s’han presentat, i que contribueixen amb el seu treball a caminar cap a una societat més igualitària”. “Fan un treball que posa en valor la importància del moviment associatiu a la Comunitat Valenciana i que ens reuneix a tots entorn de l’objectiu comú de lluitar i millorar la vida de les persones amb diversitat funcional’’, ha apuntat Vallés.

Projectes d’integració laboral i inclusió social

La dotació de la convocatòria, aportada per Bankia, deriva de l’acord establit en matèria d’acció social amb Fundació Bancaixa, així com una part dels fons contemplats en les mesures alternatives de la Llei General de Discapacitat.

La cinquena ‘Convocatòria Capaces’ ha donat suport quatre projectes d’integració laboral i sis d’inclusió social desenvolupats per quatre associacions de la província de València, quatre d’Alacant i altres dues de Castelló.

En la tipologia de projectes d’integració laboral, les iniciatives donades suport són:

  • ‘Obrint portes’, de l’Associació Ajuda a Persones amb Malaltia Mental de la Comunitat Valenciana (Acova).
  • ‘Horts inclusius. Formació per a l’ocupació’, de *Adis-Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Alacant.
  • ‘Curs de formació de conserge/ordenança’, del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve (Pife) de València.
  • Ocupació amb suport’, de la Fundació Síndrome de Down de Castelló.

En el camp de la inclusió social s’han donat suport a les següents iniciatives:

  • ‘Artepilepsia i Grups GAM’, d’Alce-Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana.
  • ‘Protagonista de la meua vida’, de la Fundació San Francisco de Borja (Fsfb), a Alacant.
  •  ‘Serveis de vida independent’, de Ateneu Castelló-Fundació Dany Cerebral Ateneu Castelló.
  • ‘Projecte d’acompanyament familiar després de l’alta hospitalària Amb-Viure’, d’Adacea-Associació de Dany Cerebral Adquirit de la Província d’Alacant.
  • ‘Pintem els nostres records’, de *Afae-Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx.
  • ‘Programa d’atenció ecològica per a famílies amb xiquets i xiquetes sords/as’, de Fundació Fesord CV.

Des de la seua posada en marxa, aquest programa d’ajudes de Bankia i Fundació Bancaixa ha permés donar suport 59 projectes d’associacions de la Comunitat Valenciana: 21 d’Alacant, 10 de Castelló i 28 de València.

Bankia

Bankia consolida i reforça el seu compromís amb la societat a través de cinc línies prioritàries d’acció social: ocupació, formació, habitatge, desenvolupament local i rural i discapacitat. L’entitat financera centra la seua inversió social en aquestes àrees i manté el seu compromís amb la societat a través de la implicació de tota la seua estructura i els seus professionals. La política de Responsabilitat Social Corporativa es caracteritza per ser capil·lar i pròxima en relacionar l’activitat social del banc amb el seu negoci allí on els seus propis professionals detecten problemàtiques socioeconòmiques i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Fundació Bancaixa
Fundació Bancaixa desenvolupa, a més de la ‘Convocatòria Coopera ONG’ i la ‘Convocatòria Capaces’, activitats d’acció social que acosten la cultura a col·lectius vulnerables com són els tallers d’art per a persones majors, amb discapacitat i en risc d’exclusió social o les exposicions protagonitzades per aquests col·lectius dins d’una línia de sensibilització social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací