Bankia dóna suport 138 projectes en la Comunitat Valenciana aquest 2019 amb més de 1,1 milions

313

Actualitat Diària

Bankia dóna suport aquest any amb més de 1,1 milions d’euros 138 projectes solidaris a la Comunitat Valenciana gràcies als acords de col·laboració amb Fundació Bancaixa i la Fundació Caixa Castelló, amb Creu Roja, Càritas i Acció contra la Fam, així com al programa Xarxa Solidària a través del qual els empleats del banc recolzen iniciatives d’entitats socials a partir de la consecució dels objectius comercials de la xarxa d’oficines.

Les línies de l’acció social de Bankia a la Comunitat Valenciana, que està previst que beneficiïn a gairebé 40.000 persones, se centren en el foment de l’ocupació per a joves i majors de 45 anys, dones víctima de violència de gènere, persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, així com en el desenvolupament rural i local i la protecció del medi ambient.

“En Bankia estem compromesos amb els qui, a nivell local, desenvolupen projectes socials concrets, pròxims i molt necessaris que ajuden a millorar el dia a dia dels valencians”, subratlla el director corporatiu de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas.

D’una banda, Bankia recolza aquest any amb 650.000 euros a la Fundació Bancaixa amb l’objectiu d’impulsar de manera conjunta programes socials, culturals i mediambientals d’associacions locals que es desenvolupen a València, Castelló i Alacant.

L’aportació d’aquest 2019 suposa un increment de 100.000 euros per part de Bankia a aquesta línia de col·laboració, és a dir, un 18% més, i tindrà com a beneficiaris a col·lectius que es trobin en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, amb addiccions, sense llar, immigrants, famílies sense recursos, infància, parats de llarga durada o població reclusa i exreclusa, entre altres.

En concret, Bankia i Fundació Bancaixa han llançat la ‘Convocatòria Coopera ONG’, dirigida a projectes desenvolupats en l’àmbit de l’exclusió social i la cooperació internacional; i la ‘Convocatòria CAPACES’, destinada al foment de la integració social i laboral de persones amb discapacitat.

Llançaran també una convocatòria d’ajudes conjunta dirigida a entitats que desenvolupin propostes relacionades amb la protecció del medi ambient a la Comunitat Valenciana per a donar suport, d’aquesta forma, la posada en marxa de projectes que garanteixin la conservació de l’entorn natural en les tres províncies.

D’altra banda, Bankia recolza amb 65.000 euros a la Fundació Caixa Castelló per a recolzar conjuntament a 41 entitats sense ànim de lucre que desenvolupin projectes socials orientats a fomentar l’ocupació i millorar la qualitat de vida de majors, persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social a la província de Castelló.

Millora de l’ocupabilitat

Bankia dóna suport també amb gairebé 110.000 euros projectes d’ocupació de Creu Roja en les localitats d’Alacant, Benidorm, Castelló, Altea, Almoradí, Horta Sud i Sagunt, que ajuden a millorar l’ocupabilitat de 265 persones que són parats de llarga durada, majors de 45 anys, així com dones en atur o víctimes de violència de gènere.

El banc col·labora així mateix amb prop de 45.000 euros en tres projectes de Càritas en les localitats de València, Castelló i Elx (Alacant) destinats a formació en l’atenció a persones dependents, en labors de jardineria i en hostaleria i dels quals es beneficiaran més de 170 persones. També aporta 13.000 euros a un programa d’integració laboral i mentorización d’Acció contra la Fam i a un altre d’emprenedoria.

A més, amb el programa Xarxa Solidària, els empleats del banc a la Comunitat Valenciana han seleccionat un total de 36 projectes concrets en les tres províncies que donen suport amb fins a 266.000 euros en funció de la consecució dels objectius comercials de la xarxa d’oficines.

“Xarxa Solidària és un dels nostres vaixells almirall. A través d’aquest programa es fa més palès l’orgull de pertinença a l’entitat, ja que els professionals donen suport a aquells col·lectius i associacions de la seva localitat que ells mateixos seleccionen”, assenyala Casas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací