Banco Santander lliura ajudes amb valor de 2,1 milions a projectes d’inserció socio-laboral

309

Actualitat Diària

Banco Santander, a través del fons Santander Responsabilitat Solidari gestionat per Santander AM Espanya, ha lliurat un import total de 2,1 milions d’euros que anirà destinat a diferents projectes d’inserció soci-laboral d’aquells col·lectius en risc d’exclusió social, així com a projectes d’economia social i de cooperació internacional. És la quantitat més elevada aconseguida per una entitat financera espanyola a través d’un fons d’inversió amb finalitat solidària. Aquesta partida es distribuirà entre 173 projectes, dels quals es beneficiaran prop de 60.000 persones.
L’esdeveniment, celebrat en la nova seu de Santander España, va comptar amb l’assistència del cardenal Sr. Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid; el president de Santander España, Rodrigo Echenique; el conseller delegat d’aquesta entitat, Rami Aboukhair; el conseller delegat de SAM España, Miguel Ángel Sánchez Lozano, i els màxims responsables de Càritas, Mans Unides i Confer (Conferència Espanyola de Religiosos).
En concret, un 50% d’aquesta quantitat s’ha donat a Càritas i Mans Unides (515.000 euros en cadascun dels casos), recursos que seran dedicats a les activitats que totes dues ONG desenvolupen en els seus diferents camps d’actuació. Càritas destinarà aquests fons a 131 projectes i 55 cursos de formació, dissenyats per a la inserció soci-laboral i el foment de l’ocupació. Per part seva, Mans Unides finançarà cinc projectes de cooperació internacional (al Perú, Salvador, Camerun, Nicaragua i l’Índia) que tenen com a finalitat col·laborar amb la societat per a millorar la qualitat de vida dels habitants d’aquests països, posant el focus en els sectors més desfavorits, com els nens i les dones, així com fomentar el desenvolupament i millorar l’educació, la salut i l’ocupació.
Per al repartiment del 50% restant, es va convocar un concurs amb la finalitat d’assignar aquests fons a diferents projectes vinculats a l’economia social i el finançament de l’ocupació en pràcticament totes les comunitats autònomes espanyoles. En total, es posaran en marxa 37 projectes: 18 a través de Càritas (515.000 euros), destinats a la promoció de noves empreses i línies de negoci amb l’objectiu de crear un entorn social i econòmic que garanteixi l’accés i desenvolupament del dret a l’ús de les persones més desfavorides, així com mantenir i millorar un total de 233 llocs de treball, i 19 a través de Confer (515.000 euros), dirigits a la formació d’aquells col·lectius més vulnerables en situació de risc o exclusió social i a projectes de formació orientats a l’ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací