Augmenten els dolors cervicals per l’ús dels mòbils entre els joves, adverteix Vithas

476

Actualitat Diària

Les Associació Espanyola de Pediatria ha advertit en nombroses ocasions dels diferents problemes que un ús excessiu i cada vegada més precoç de mòbils, tauletes i ordinadors pot implicar a nivell físic i mental en els nens i joves. El doctor José Nebot, traumatòleg de Vithas València Consuelo i Vithas Castelló, adverteix dels problemes musculoesqueléticos futurs que poden derivar en l’edat adulta per la utilització inadequada d’aquests dispositius, com són les patologies lumbars i cervicals.

Tal com explica l’especialista, “són cada vegada més els nens i joves que pateixen de dolor de coll, rigidesa en els dits i cefalees a mesura que es tornen més dependents dels mòbils i augmenten les seves hores de consum” i comenta que “les lesions estan relacionades principalment amb escriure o mirar en la pantalla mentre es va caminant, al no mantenir l’eix d’alineació del cos perquè el coll va doblegat. Cal tenir en compte que caminant hem de tenir coll i la columna vertebral recta, és a dir, una postura alçada per a poder mantenir una correcta consecució d’un pas sobre un altre. Aquesta situació provoca una sensació de tensió en la zona de les espatlles i el coll en la qual els trapezis i l’escàpula se sobrecarreguen en excés”.

Una altra de les conseqüències és el dolor i rigidesa a les mans i els dits. “En passar tantes hores teclejant, -subratlla el professional-, se sent fins i tot un cert formigueig i les tendinitis són cada vegada més habituals”.

Un altre dels problemes més comuns és el mal de cap que prové d’inclinar-la tant per a mirar el telèfon. “L’origen és un dolor en el clatell que pot empitjorar i conduir a una neuràlgia occipital, és a dir, que els nervis occipitals s’inflamen, la qual cosa dóna lloc a forts maldecaps a manera de burxades el dolor de les quals pot fins i tot pot provocar pressió en les oïdes i els globus oculars. A més, es pot tenir sensació de mareig per culpa de la contracció dels suboccipitals, els músculs que faciliten els nostres moviments de cap”.

D’altra banda, passar-se hores assegut en una cadira enfront de l’ordinador pot derivar en dolors d’esquena que poden arribar a ser crònics. Aquesta patologia anomenada “síndrome de l’ordinador” cada vegada més freqüent entre els joves i adolescents implica dolor d’esquena, resequedad ocular, tendinitis de palma o nina, problemes de visió, contractures, obesitat, retenció de líquids i dolor de coll. Símptomes suficients per a donar la veu d’alarma i conscienciar als joves.

“El més important, -afirma l’especialista-, és corregir i aplicar una bona higiene postural per a evitar problemes futurs com a hèrnies discals lumbars o cervicals, ja que la columna vertebral i les espatlles es ressenten i el coll es veu danyat”.

Per a combatre les conseqüències posturals, “cal fer estiraments abans i després de jugar, -agrega el doctor Nebot-, aixecar uns centímetres la televisió o el monitor per a no encorbar-se i mantenir la mirada en direcció recta ja que el mal es produeix per estar inclinat cap endavant o per mirar el telèfon o la pantalla de la TV per hores sense cap mena d’exercici per a contrarestar-lo, per això és tan important la prevenció”.

Els hospitals Vithas són hospitals segurs

Els 19 hospitals de Vithas són hospitals segurs per a pacients i professionals gràcies a la implantació d’estrictes protocols de seguretat enfront de la covid-19. Entre les mesures implementades destaca l’establiment de dos circuits diferenciats: un per a les persones amb símptomes compatibles amb la covid-19, i un altre per a la resta de pacients.

Addicionalment, subministrem màscares i gel hidroalcohólico a totes les persones que acudeixin a l’hospital per qualsevol motiu. A més, el Grup està realitzant test massius de detecció del virus en tot el personal, que està dotat de totes les mesures d’autoprotecció necessàries.

Una seguretat que sempre ha estat reforçada gràcies a que tots els hospitals Vithas implementen els estrictes protocols de la Joint Commission International, organisme de referència mundial que acredita la seguretat del pacient i l’excel·lència assistencial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací