Aprovat el programa especial de productivitat per a la reducció de la demora assistencial

806

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha aprovat el programa especial de productivitat per a la reducció de la demora assistencial per a intervencions quirúrgiques i en la realització de tècniques diagnòstiques, intervencionistes i exploracions en el Sistema Valencià de Salut, dotat amb més de 20 milions d’euros.

Està inclòs en el Pla Òptima 2020-2023, on s’han definit els objectius, planificat les accions i proposat l’avaluació dels resultats obtinguts.

Tal com destaca la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària de la conselleria de Sanitat, Concha Andrés, “aquest programa pretén la participació dels nostres professionals sanitaris i no sanitaris i, per tant, l’increment de l’activitat quirúrgica dins dels nostres hospitals públics”.

“Implica tant les jornades vespertines de programació d’intervencions quirúrgiques de pacients que estan un temps en llista d’espera, com també la contractació de 128 persones, sobretot personal d’infermeria i facultatius, també tècnics en cures i zeladors, per a completar aquests equips quirúrgics que són necessaris”, ha afegit Concha Andrés.

La secretària autonòmica ha assenyalat l’objectiu d’aprofitar al màxim l’experiència i professionalitat dels equips de professionals, així com els quiròfans, que són instal·lacions disponibles als hospitals públics de la Comunitat, instal·lacions potents i de les quals cal treure el màxim rendiment.

“És, per tant un programa que ens permet reduir les llistes d’espera i al mateix temps també garantir l’eficiència d’aquells recursos que paguem en definitiva amb els diners de tots els ciutadans”, ha expressat Concha Andrés.

Aquest acord s’aprova anualment en col·laboració amb els sindicats i és una satisfacció veure que s’aconsegueix la majoria del suport sindical per a l’aprovació de la proposta d’enguany, que permetrà que es posi en marxa a partir de l’1 de gener

“L’any passat es va incloure, a més d’altres especialitats específiques, també les unitats del dolor i les unitats de reconstrucció de càncer de mama, perquè enteníem que hi havia pacients que portaven massa temps d’espera. I enguany també hem incorporat algunes tècniques de medicina rehabilitadora per a poder compensar així alguns desfasaments en les demores que s’estaven produint perquè en fer més intervencions de traumatologia en autoconcierto també era imprescindible ampliar les sessions de rehabilitació”, ha afegit la secretaria autonòmica.

D’aquesta manera, el autoconcierto i el pla de xoc es complementen per a poder atendre la llista d’espera en aquests moments en els quals és molt complicat.

Concha Andrés ha determinat que “evidentment, l’execució i posada en marxa del autoconcierto dependrà de com en els pròxims mesos aconsegueixi controlar-se l’evolució de la pandèmia i per tant tinguem més disponibilitat per a poder hospitalitzar a més persones”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací