Amparo Marco proclama “la seua lleialtat” al Pacte del Grau i el Grup Popular qüestiona la unitat del tripartit

1096

L’encreuament de comunicats entre els tres partits genera dubtes sobre l’estabilitat política municipal
Esperanza Molina/ Laura Calles/ Actualitat Diària
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sortejat amb encert la polèmica suscitada ahir després de la reunió dels integrants del Pacte del Grau, quan les tres agrupacions van remetre comunicats diferents i Castelló en Moviment va acusar a Marco de ser la culpable que l’agrupació municipalista no entrara a formar part de l’equip de govern.
Preguntada per la situació, aquest matí, després d’una roda de premsa, Amparo Marco no va voler entrar en confrontacions. “Aquesta alcaldessa té les esquenes molt amples” va respondre quan se li va preguntar sobre aquestes acusacions.
Tampoc va valorar el comunicat de CseM, ni la proposta realitzada per Compromís, per a formar un tripartido de fet, i no solament de forma a Castelló. En aquest sentit, Marco va afirmar tallantment una i hora vegada: “jo sóc lleial als tres partits del Pacte del Grau”, va dir, al PSOE, al que representa i li va donar la seua confiança quan la va recolzar al capdavant de la seua candidatura, a Compromís, amb el qual forma equip de Govern, i amb Castelló en Moviment, amb el suport del qual va aconseguir l’alcaldia.
Dit açò, va assenyalar que no li semblava lleial a aquestes tres forces fer cap tipus de declaració referent a la reunió d’ahir, o manifestacions “on no correspon”.
No obstant açò, si es va veure a l’alcaldessa visiblement molesta, quan se li va preguntar per ‘La reunió del Pacte del Grau’, que, al seu entendre, no va anar així.
I és que, segons Marque, el Pacte del Grau va ser signat per persones que no van estar ahir en la reunió, i la d’ahir era simplement una trobada més per a parlar de pressupostos, entre altres coses, sense el pes que se li volia donar per alguna part.
Encara va anar una mica més lluny quan se li va preguntar directament: ”I quin opina que, segons CseM, vostè tinga la culpa que aquesta formació no entre en l’equip de Govern”?, al que Marco va respondre: “faça el que faça, la culpa sempre és meua”.


Carrasco: “El Pacte del Frau fa pública la seua fractura, no tenien projecte més enllà d’apartar al PP del govern”
Així les coses, no opinaven el mateix des del Grup Municipal Popular, on l’emissió dels tres comunicats des dels membres del tripartit ha sigut valorada com una clara evidència que el Pacte del Grau no funciona i hi ha un clar enfrontament entre els seus tres integrants.
En aquest sentit, des del GMP s’apressaven aquest matí a remetre un comunicat amb la seua pròpia valoració en el qual, la portaveu del Grup Popular assenyalava:
El Pacte del Frau fa pública la seua fractura, no tenien projecte més enllà d’apartar al PP del govern”
Segons Begoña Carrasco: “Cada grup fa campanya pel seu costat, mai han tingut un projecte de ciutat que prevalguera l’interès de governar per a tots els castellonencs”, per a afegir: “El seu sectarisme és el que ha portat a l’enfrontament i a la divisió social desoint les prioritats de la ciutadania”
I és que, per a la portaveu del GMP, “les crisis de Govern s’han succeït al llarg de tres anys de legislatura, “perquè són incapaces de governar per a tots, cadascun pensa i actua a favor del seu electorat. Mai han tingut un projecte de ciutat que prevalguera l’interès de governar per a tots els castellonencs”.
Carrasco manifesta: “No es fien uns d’uns altres, estan obligats a posar bona cara només per mantenir l’aritmètica que va fer alcaldessa a Amparo Marco, però la realitat és que cadascun fa campanya pel seu costat per a acontentar als seus. És una mostra més dels dos Ajuntaments que té la ciutat, el del PSOE i el de Compromís. És el govern del descrèdit, ja ningú els creu. Venien a salvar persones i sí, cada formació ha salvat als seus aplicant una política amb la qual destinen 765.000 euros a l’any en sous del seu personal de confiança. 765.000 euros en 13 assessors i 5 alts càrrecs”.
Afirma també que “És un govern que genera divisió social perquè no escolta a la ciutadania, governen d’esquena a ella i només els consulten quan els interessa. No obstant açò, per a qüestions determinants com canviar el nom dels carrers o eliminar el bilingüisme del topònim, no s’acorden de demanar-los opinió”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací